Košarkaška lopta (©MN Press)
Košarkaška lopta (©MN Press)

Bura u Atini zbog neisplaćenih plata: Igrači okrenuli leđa klubu, jedan otišao u SAD

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 17:43

Ekipa mesecima bez primanja, zaposleni u klubu još i duže bez plata...

Skandal u Atini, košarkaši Aeka ušli su u štrajk! Sa debelim razlogom, mesecima unazad nisu dobili ni 'dinar', zbog čega su odbili da treniraju i u bojkotu su od početka sedmice, javlja nekoliko lokalnih medija.

Košarkašima slavnog atinskog kluba je dozlogrdilo i traže da im se isplati ono što je potpisano i što su na terenu zaslužili. Oni su se sastali tokom dana sa vlasnikom Makisom Angelopulosom i izneli mu svoje zahteve, a klupska administracija je navodno obećala da će im isplatiti deo novca u petak.

Izabrane vesti

Uprkos tome, košarkaši su nastavili bojkot. I ne samo to, Džastin Tilman je čak povukao konkretan potez, napustio je Grčku i vratio se u SAD. Kako javlja SDNA, on nema nameru da se vraća u klub. Tilman iza sebe ima odličnu sezonu sa prosekom od 13,3 poena i 7,1 skokom u FIBA Ligi šampiona.

Ono što je najinteresantnije u svemu, litvanski reprezetantativac Mindaugas Kuzminskas je još pre početka sezone izjavio da ne očekuje da će dobiti celu sumju novca, već da će verovatno ići na BAT. Sada već bivši trener Aeka Đoan Plaza je takođe javno govorio o ovom problemu, istakavši da američki košarkaši i on nisu dobili dve, grčki igrači četiri, a zaposleni u klubu po sedam plata. Španac je čak dobio tužbu od Aeka zbog tih izjava.

Ipak, nije tajna da se Aek u sve dubljim problemima i da je stanje u kasi katastrofalno. Prošle sezone AEK je imao čak 18 FIBA zabrana od strane Suda za sportsku arbitražu (BAT), a ove je zasad na pet.

Aek bi na papiru trebalo da igra utakmicu protiv Lavrija u nedelju.



tagovi

AEK AtinaKK AEK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara