Čačanski školarci gaze stopama šampionskih kadeta Borca

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.06.21. | 12:44

Košarkaška selekcija OŠ “Milica Pavlović” postala je prvak Srbije

Grad košarke, čitajte Čačak, ponosan je na vest pristiglu iz Kladova. Naime, nakon što su kadeti Borca predvođeni Milošem Pejanovićem postali prvaci države, a seniori Borca pobedili FMP i plasirali se u polufinale Superlige dečaci iz Osnovne škole “Milica Pavlović” osvojili su zlatne medalje na prvenstvu osnovnih škola na nivou Srbije.

Prvenstvo je održano u Karatašu kod Kladova. Selekciju čačanske škole predvodio je profesor fizičkog vaspitanja i jedan od organizatora turnira ZICER Srđan Radenović.

Izabrane vesti

“Pobedili smo selekcije osnovnih škola iz Novog Sada, Kosovske Mitrovice, Smedereva, a u finalu, sa 23:11, dobili smo i školu iz Vranja. Naši đaci, koji čine selekciju škole, treniraju košarku u čačanskim klubovima, a pohađaju šesti, sedmi i osmi razred. Igrači su veoma srećni zbog osvojene medalje”, podvlači Radenović.

Eto zbog čega je Čačak grad kraljice igara, ali i zbog čega nema brige za budućnost košarke kraj Morave. Mlade nade definitivno stižu da nastave tamo gde se generacijama trenira, igra, ali i navija najbolje i najsrčanije.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara