Fakundo Kampaco (©Reuters)
Fakundo Kampaco (©Reuters)

Čarobnjaštvo kao zanat: Kampaco puštao magiju, Argentina sve bliža Mundobasketu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 04:06

Zvezdin plejmejker ključan čovek u pobedi nad Kanadom - 83:72

Treperili su navijači Crvene zvezde dok Fakundo Kampaco nije odigrao prvi meč, pomogao je crveno-belima da osvoje Žućkovu levicu i sada sa nestrpljenjem iščekuju njegov debi u Evroligi. Gostovanje u Minhenu se približilo, a kako Argentinac zbog zabrane ne može da pomogne ekipi pre početka marta, dobio je dozvolu čelnih ljudi sa Malog Kalemegdana da otputuje i zaigra pod državnom zastavom.

Ništa manje ushićenje nije vladalo u Argentini kada je na terenu činio čuda protiv Kanade nego onoga dana kada je sleteo na aerodrom Nikola Tesla. Hvatali su se Gaučosi za glavu, klicali mu, pevali sa tribina kao u transu. Fakundo Kampaco je u Argentini nešto poput božanstva, a tako je u kvalifikacijama za Mundobasket i igrao – božanski! Razmontirao je Kanađane i sada njegova selekcija ima dobre šanse da se opet nađe na planetarnoj smotri – 83:72.

Izabrane vesti

Privremeno je u Argentini razbijen bekovski tandem Fakundo Kampaco – Luka Vildoza, pa je reprezentacija legendarnog Pabla Priđonija išla na pogon samo jednog Zvezdinog asa. I koliko je Kampaco bitan za organizaciju igre državnog tima najbolje se videlo na početku utakmice. Delio je saigračima lopte, ali su često zaustavljani pod košem, pa je počeo da gleda ka košu i da solira.

Sam je završavao napade, postigao prvih devet poena za Argentinu i u potpunosti se razigrao. Plesao je po terenu, a vremenom je dobio podršku od Karlosa Delfina. Raspucao se košarkaš Pesara i tada je Argentina krenula da stvara razliku protiv Kanade, koja nije nastupila u najjačem sastavu. Lider kvalifikacione grupe bio je bez nekoliko bitnih igrača, odrazilo se to na igru i svaki propust koristili su Argentinci.

Prvi među jednakima bio je Zvezdin čarobnjak.

Fakundo Kampaco je puštao magiju, odigrao dva totalno drugačija poluvremena. U prvom je bio orijentisan na koš, u drugom na saradnju sa saigračima. Gledao je da ih što više razigra i u tome je uspeo. Jedan po jedan su se budili. Nikolas Busino, Markos Delija, Patrisio Garino… I svi su meč završili sa dvocifrenim brojem poena.

Nikolas Busino i Fakundo Kampaco su bili najefikasniji sa 13, a Zvezdin plejmejker je dopisao i 11 asistencija, kao i četiri skoka. Kod Kanade je u prvom planu bio Tomas Skrab sa 18 poena, a zapaženu ulogu imali su i Fil Skrab i Keni Čeri.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET:

Petak

Venecuela - Bahami 115:70

/Kubiljan 16 - Bridžvoters 16/

Kolumbija - Meksiko 54:113

/Ibarguen 19 - Mendes 20/

Panama - Dominikanska Republika 67:93

/Oljivije 15 - Montero 17/

Urugvaj - SAD 77:88

/Ubal 18 - Gelouvej 21/

Argentina - Kanada 83:72

/Kampaco 13 - Skrab 18/



tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija Kanadekošarkaška reprezentacija ArgentineFakundo Kampaco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara