Karlo Matković i Zoran Martić (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Filip Barbalic)
Karlo Matković i Zoran Martić (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Filip Barbalic)

Cedevita Olimpija i 14. put izgubila u Evrokupu, Božićevi Lavovi slavili u Pioniru

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 23:45

Ljubljančani ni posle pobede nad Crvenom zvezdom nisu uspeli da upišu prvenac u Evrokupu

Piše Cedevita Olimpija tamnu stranu istorije Evrokupa. Posle 14 mečeva, ne može da se pohvali nijednim trijumfom. Poslednju šansu da prekine crni niz imala je na gostovanju u Litvaniji protiv Vulvsa, ali nije joj pomoglo ni što je mišiće napumpala pobedom u derbiju 15. kola ABA lige protiv Crvene zvezde. Na kraju 91:89 za debitanta u drugorangiranom evropskom takmičenju.

Vulves je do pobede vodio Rašid Sulajmon sa 23 poena, a ubeležio je i ključne poene na 41 sekundu do kraja. Doneo je dva poena prednosti domaćinu, da bi u nastavku Ljubljančani dva puta prodali loptu i tako ispustili priliku da izbore makar produžetak...

Izabrane vesti

Sulajmona su ispratili Vajdas Karinijauskas sa 15 poena, kao i iskusni Džeferi Tejlor sa 13 poena, šest skokova i šest asistencija. Dvocifren je bio i Trešon Turman sa 12 poena, dok je 10 dodao Kristupas Zemaitis.

Još jedan odličan meč u dresu slovenačkog šampiona upisao je Karlo Matković i susret u Litvaniji okončao sa 21 poenom i šest skokova, ali ispratili su ga samo Džastin Kobs sa 15 i Di Džej Stjuart sa 12 poena.

Cedevita je pala 14. put, dok je sastav iz Viljnusa došao do petog trijumfa (5-9) i tako nastavio borbu za plej-of. Ekipa iz Slovenije je još u prethodnom kolu ostala i bez teoretskih šansi da nastavi takmičenje posle uvodne faze.

U istoj grupi novu pobedu upisali su London Lajonsi koje sa klupe predvodi bivši kapiten Partizana Petar Božić. Do 10. trijumfa došli su na dobrom poznatom mestu za srpskog stručnjaka, pošto su kao gosti savladali Hapoel Tel Aviv u dvorani Aleksandar Nikolić 96:100.

Lavovi su uzde preuzeli već u finišu prve deonice, stekli veliku prednost u drugoj četvrtini, da bi Hapoel u trećoj pokazao da se neće tek tako predati. Ipak, iako je uspeo ozbiljno da priđe i smanji deficit, nije imao snage za preokret protiv engleskog tima.

London je do 10. pobede u Evrokupu vodio novajlija iz NBA, Dejvid Nvaba. Bivši košarkaš Lejkersa, Bulsa, Kavalirsa, Netsa i Roketsa debi u evropskoj košarci okončao sa 17 poena. Ispratili su ga Konor Morgan i Luk Nelson sa po 15 poena, dok je dabl-dabl ubeležio Gejb Olaseni sa 12 poena i 10 skokova. Dvocifreni su na kraju bili i Met Morgan sa 11, kao i Donte Grentam sa 10 poena.

Igzavijer Manford je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 24 poena, Kajl Aleksandar je dodao 17, uz osam skokova. Bar Timor je imao dabl-dabl sa 15 poena i 12 asistencija, dok je Tomer Ginat brojao do 14. Na kraju dvocifren i Dezimajn Vels sa 13 poena.



tagovi

Cedevita OlimpijaLondon LajonsVulvsHapoel Tel AvivKarlo MatkovićPetar Božić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara