Jure Zdovc (©Star Sport)
Jure Zdovc (©Star Sport)

Cedevita Olimpija još traži trenera, moraće i direktora: Zdovc ne bi na klupu, nova uloga primamljiva

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 18:17

Slovenački trener ne bi automatski pristao na novu poziciju, ali uz malo ubeđivanja...

Skoro mesec dana prošlo je od rastanka Cedevite Olimpije sa Juricom Golemcem i od tada klub još traži novog šefa struke.

Prva ideja bio je Dejan Radonjić sa kojim ipak nije postignut dogovor, pa je Miro Alilović od kratkoročnog rešenja postao vršilac dužnosti do kraja sezone pošto je teško očekivati da će novi šef struke biti imenovan pre leta.

Izabrane vesti

U slovenačkoj javnosti se poslednjih dana najglasnije pominje ime Jurija Zdovca, koji je bez angažmana već godinu dana posle rastanka sa Žalgirisom. Zdovc je za slovenačke medije ukratko rekao da jeste bio u kontaktu sa direktorom Zmajčeka Davorom Užbinecom, ali da nije zainteresovan za posao u Ljubljani. Zdovc je čak u razgovoru za slovenačku Ekipu 24 rekao da je “siguran da je Cedevita Olimpija već dogovorila trenera za narednu sezonu“ iako nema pomena o imenu novog šefa struke.

Istovremeno sa novim trenerom, Cedevita Olimpija moraće da traži i novog sportskog direktora pošto se Sani Bećirović seli u Panatinaikos. Zanimljivo, Zdovc je nedavno rekao da ne bi na prvu loptu pristao da postane direktor, ali...

“Neću da kažem da mi ova ideja nije prošla kroz glavu. Kada je takva pozicija otvorena, razmišljaš o svemu. U slučaju Olimpije često razmišljam srcem, a ne glavom. Doduše, sa takvom ulogom promenio bih svoj put, jer sebe vidim kao trenera, mada je sve više trenera koji se odlučuju za ovakav korak u karijeri. Takva ideja treba da dođe sa njihove strane i treba da me ubede da donesem takvu odluku i promenim poziciju“, rekao je nedavno Zdovc.

Istina je, ipak, da Zdovc nema dobru istoriju sa ljudima iz Cedevite i Olimpije pošto je nakon fuzije dva kluba sklonjen sa mesta trenera i doveden je Slaven Rimac. Zbog toga je pitanje da li bi bilo realno da nekadašnji reprezentativac Jugoslavije preuzme neku od funkcija u timu iz Ljubljane.

Cedevita Olimpija je trenutno četvrta na tabeli ABA lige sa skorom 16-7 i jpš je u igri za treću poziciju koju čuva Budućnost.



tagovi

Jure ZdovcCedevita OlimpijaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara