Jogi Ferel i Jurica Golemac (©Star Sport)
Jogi Ferel i Jurica Golemac (©Star Sport)

Cedevita Olimpija ostala bez municije u Badaloni, Huventud sa ključnih devet poena okrenuo i dobio

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 22:44

Treći poraz zaredom za igrače Jurice Golemca

Izgleda da sve što su imali od municije, košarkaši Cedevite Olimpije su ispalili u Beogradu sa željom da pobede Crvenu zvezdu. Ostali su bez željenog brejka uprkos tome što su ubacili 19 trojki, tri dana kasnije nisu mogli ni do trijumfa u Badaloni. Huventud je uspeo da okrene utakmicu i sa devet ključnih poena savlada goste iz Ljubljane rezultatom 96:91 (19:21, 29:23, 22:21, 26:26) za ostanak na vrhu Grupe A.

Nije mnogo toga razdvajalo dve ekipe u najvećem delu susreta i maksimalna prednost iznosila je devet poena posle trojke Giljema Vivesa na otvaranju poslednje deonice. Tada je Cedevita Olimpija na krilima raspucanog Jogija Ferela i Alena Omića stigla do vođstva koje je potvrdio Džoš Adams sa dve bitne realizacije. Činilo se da bi Ferelova trojka za 83:79 mogla da slomi duh Huventuda, ali to se nije dogodilo iako je Omić kaznio još jedan slabo organizovan napad domaćina za velikih 85:79. To se nije dogodilo pošto je Ante Tomić vezanim slobodnim bacanjima dao šansu Andresu Felizu da ekspresno istopi razliku trojkom, Đoel Para i Simon Birgander zatvorili su seriju 9:0 kojom su uzeli novu opipljivu prednost i ovog puta je sačuvali do kraja.

Izabrane vesti

Najefikasniji u redovima Huventuda bio je Para sa 23 poena (8/12 iz igre, 3/5 za tri). Birgander je imao 18 poena, sedam skokova i četiri asistencije, dok je Tomić uz 11 poena skupio šest dodavanja i pet uhvaćenih lopti. Ferel je bio prvi strelac meča sa 25 poena i pet trojki, s tim da je 13 poena ubacio u poslednjem intervalu! Od devet trojki Cedevite, osam su ubacili Ferel i Murić koji je meč završio sa 13 poena. Adams je dodao 15, Rok Radović 12, a Amar Alibegović 10 poena.

Huventud sada ima 8-4, a Cedevita tek 2-10.



tagovi

Cedevita OlimpijaJogi FerelHuventudAnte TomićEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara