Matic Rebec (©ABA League/Partizan)
Matic Rebec (©ABA League/Partizan)

Cedevita Olimpija potpisala Rebeca pred duel sa Zvezdom

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.22. | 15:14

Slovenački košarkaš odradio pripreme sa timom, pa zbog povreda parafirao kratkoročnu saradnju

Košarkaše Crvene zvezde posle trijumfa u regionalnom derbiju protiv Budućnosti i poraza u dvorani Aleksandar Nikolić u drugom kolu Evrolige od Panatinaikos, već u nedelju gostuju u Ljubljani ekipi Cedevite Olimpije (17.00). Ekipa Jurice Golemca je u susret utakmici sa braniocom trona na Jadranu pojačala spoljnu liniju angažovanjem 27-godišnjeg slovenačkog plejmejkera Matica Rebeca.

Izabrane vesti

"Posle brojnih zdravstvenh problema sa kojima se ekipa Cedevite Olimpije suočava, član zlatne slovenačke reprezentacije iz 2017. godine Matic Rebec, priskače u pomoć timu iz Ljubljane za mečeve u regionalnoj ligi i Evrokupu u narednih mesec dana", stoji u saopštenju Zmajeva.

Rebec je trenirao sa ekipom tokom priprema, a zbog kadrovskih problema uprava je odlučila da mu ponudi kratkoročnu saradnju. Minule sezone branio je boje Agribertočija u Italiji, a prethodno je nastupao za Kjeti i Ravenu na Apeninima. Karijeru je počeo u Heliosu, branio boje Rogaške i Krke, pre nego što se otisnuo van slovenačkih granica i zaigrao za Jenisej. Sa trenerom Juricom Golemcem je sarađivao u Primorskoj, a u sezoni 2018/19 je branio i boje FMP-a. Igrao je potom sa Gipuskou u Španiji, Cibonu, Rasta Fehtu i francuski Ruan.

"Sezona nažalost nije počela kako smo se nadali. Veliki broj igrača muče povrede, a postoje i zdravstveni problemi druge prirode koji nam otežavaju treninge. Želimo da se svi oporave što je pre moguće i pridruže nam se na treninzima i utkamicama. Matic Rebec je trenirao sa nama tokom gotovo kompletnih priprema, tako da poznaje saigrače, ali i sistem trenera Jurice Golemca, sa kojim je sarađivao u Kopru. Verujemo da će Matic moći da nam pomogne u kratkom roku, ne samo na treningu, već i na utakmicama", rekao je sportski direktor Cedevite Olimpije Sani Bećirović.

Sastav iz Ljubljane derbi trećeg kola ABA lige dočekuje posle poraza od Burse na premijeri u Evrokupu i želi da popravi utisak.

"Kao i uvek, Crvena zvezda i ove sezone ima dobar tim. Nova ekpia, koju sa klupe vodi novi trener, tako da se još traže, ali imaju dugačku klupu, tako da do poslednjeg dana nećemo znati ko će igrati u nedelju. Moramo da se pripremimo da odigramo bolje nego u Evrokupu. Moramo da igramo čvršće, agresivnije i sa većim intenzitetom kako bi napravili iskorak u našoj igri", istakao je trener Golemac.

Susret bi mogao da obeleži sudar prezimenjaka Džejlena Adamsa iz Zvezde i Džoša iz Cedevita Olimpije. Minule sezone su ukrstili koplja u finalu austrijalijske lige, a plejmejker crveno-belih je bio uspešniji.

"Pred nama je veliki izazov protiv veoma dobrog tima koji igra fizičku košarku, ali u isto vreme veoma kvalitetne ekipe sa velikim brojem talentovanih košarkaša. Pred nama je ozbiljan test i želimo da se radujemo pobedi, a da bi tako bilo moraćemo da odigramo dobar meč", istakao je Džoš Adams.



tagovi

Cedevita OlimpijaMatic RebecKK Crvena zvezdaJurica GolemacDžoš AdamsABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara