Justus Holac (©fiba.basketball)
Justus Holac (©fiba.basketball)

Cedevita Olimpija se rastala sa trenerom, ali dovodi veliko pojačanje iz Španije

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.06.23. | 15:38

Bronzani reprezentativac Nemačke i jedan od najtalentovanijih plejmejkera Evrope stiže u Ljubljanu

Odbranila je Cedevita Olimpija titulu u Sloveniji, igrala polufinale ABA lige, ali je podbacila u Evrokupu i ispala u grupnoj fazi. Klub je već napustio sportski direktor Sani Bećirović, na njegovo mesto postavljen je Vlado Ilievski, a sada je obelodanjeno da ni Miro Alilović više neće predvoditi ekipu sa klupe.

I dok se još ne zna ko bi mogao da ga nasledi, Aris Barkas sa Eurohoops-a javlja da su Ljubljančani na pragu prvog pojačanja. I to velikog. Naime, pred vratima Cedevite Olimpije je nemački reprezentativac Justus Holac.

Izabrane vesti

Talentovani plejmejker je sezonu za nama proveo u Breoganu, a u ACB ligi je u proseku postizao 7,9 poena, uz 3,3 asistencije i 2,1 uhvaćenu loptu. Pre toga je nastupao za Hamburg Tauerse, a minulog leta je kao član nemačke reprezentacije stigao i do bronzanog odličja na Evropskom prvenstvu.

Mnogi u Holacu vide budućnost nemačke košarke, smatra se i jednim od najboljih mladih plejmejkera na Starom kontinentu, pa je jasno da bi Ljubljančani istakli visoke ambicije njegovim angažovanjem.


tagovi

Cedevita OlimpijaJustus HolacMiro AlilovićKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara