Čarli Mur i Jogi Ferel (©ABA League/FMP/Ivica Veselinov)
Čarli Mur i Jogi Ferel (©ABA League/FMP/Ivica Veselinov)

Cedevita Olimpija slomila otpor FMP-a u poslednjem kvartalu, ohrabrujuć debi Mura u Železniku

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.02.23. | 21:06

Novajlija pokazao da će biti vredno pojačanje, ali Panteri nisu uspeli još jednom da iznenade ekipu iz Ljubljane

Košarkaši FMP-a su u 19. kolu ABA lige ugostili Cedevitu Olimpiju. Nisu uspeli da je iznenade kao u prvom delu sezone, pa su pretrpeli i treći uzastopni poraz - 79:86.

Brojni faktori doveli su do serije nešto lošijih rezultata u Železniku. Od povreda, preko odlaska najboljeg igrača Trenta Frejzera u Zenit, a nije Pantere ni raspored milovao. Duel sa slovenačkim šampionom zaokružio je neuspešni niz na tri utakmice, a prethodno su izabranici Nenada Stefanovića bili nemoćni u okršajima sa Crvenom zvezdom i ekipom Budućnosti.

Izabrane vesti

Pretrpeli su sedmi poraz od starta sezone i sa 12 pobeda se i dalje visoko kotiraju. Cedevita Olimpija im je pobegla za korak (13-5), uz utakmicu manje (protiv Zvezde u Ljubljani). Loša vest za FMP je i što nije uspeo da odbrani prednost i prvog okršaja sa Ljubljančanima (90:85), pa će Jurica Golemac i njegovi izabranici imati prendost u slučaju da oba tima završe ligaški deo sa identičnim skorom.

Dobra vest za Stefanovića je što se njegovi izabranici nisu predavali do poslednjeg trenutka. Gubili su i sa 21 razlike sredinom odlučujućeg kvartala, ali su uspeli da svedu zaostatak na podnošljivih sedam poena.

Takođe, novajlija Čarli Mur je upisao odličan debi, iako je tek juče stigao u Srbiju. Amerikanac je bio najefikasniji u redovima Pantera sa 19 poena, ubeležio je i pet asistencija za indeks korisnosti 21. Čak 13 poena postigao je u poslednjem kvartalu, uz još par asistencija i ukradenih lopti.

U domaćem satavu ga je ispratio samo Paulijus Valinskas sa 15 poena, dok su Bo Bič i Marko Pavićević dodali po devet. Svi igrači Pantera su se upisali u listu strelaca, izuzev Ostina Tilmana koji je proveo nešto više od sedam minuta u igri.

U Cedeviti Olimpiji je očekivano prednjačio Jogi Ferel sa 17 poena, šest asistencija i pet skokova (indeks 20), ali je jednako koristan bio Zoran Dragić sa dabl-dablom od 13 poena i 11 skokova (indeks 20). Karlo Matković je okončao meč sa 16 poena, 14 je dodao Edo Murić, dok je do 10 brojao Džoš Adams.

ABA LIGA – 19. kolo

Petak:

Mornar – MZT 93:84

/Glas 26 – Abu 20/

Cibona – Split 72:90

/Mazalin 15 – Šorter 19/

Subota:

Studentski centar - Mega 83:103

/Tasić 20 - Rudan 24/

FMP - Cedevita Olimpija 79:86

/Mur 19 - Ferel 17/

Budućnost - Igokea U TOKU

Nedelja:

17.00: (8,50) Zadar (25,0) Crvena zvezda (1,07)

19.00: Partizan Mozzart Bet – Borac Mozzart

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK FMPFMPFMP ŽeleznikCedevita OlimpijaČarli MurJogi Ferel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara