Zvonimir Ivišić (©Printscreen via Youtube)
Zvonimir Ivišić (©Printscreen via Youtube)

Čekao od avgusta, zaigrao i oduševio: Strašan debi Zvonimira Ivišića za Kentaki (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 15:03

Veliki talenat hrvatske košarke ostavio izuzetan utisak i odmah kupio navijače

Skoro pola godine čekao je Zvonimir Ivišić da debituje za Kentaki u NCAA ligi i čekanje se isplatilo!

"Big Z", kako je dobio nadimak veliki talenat hrvatske košarke, odigrao je sjajnu utakmicu za prestižni univerzitet u pobedi nad Džordžijom rezultatom 105:96. Nekadašnji biser Studentskog Centra je za 16 minuta postigao 13 poena uz 5/7 iz igre, na šta je dopisao pet skokova, tri blokade, te po dve asistencije, ukradene i izgubljene lopte.

Izabrane vesti

Osim toga što je demonstrirao i meku ruku za igrača od 219 centimetara visine, Ivišić je oduševio publiku i američku javnost odličnim pregledom igre, atraktivnim dodavanjima i dobrim kretnjama što bi potencijalno moglo da ga učini jako interesantnim NBA klubovima u dogledno vreme, ako ovako bude nastavio svoj razvoj.

Podsetimo, Ivišić je umalo sebi ugrozio transfer u NCAA ligu zbog toga što je imao problema sa engleskim jezikom. Nekoliko puta padao je na testu iz engleskog, zbog čega je morao da zagreje stolicu. Postojali su i administrativni problemi za njegov debi, čak je pokrenuta bila i peticija "Free Big Z", pošto su odgovorni nekoliko meseci većali da li da mu dozvole da igra ili ne, s obzirom da je u Evropi imao profesionalni ugovor.

Njegov trener Džon Kalipari nije želeo da žuri, zbog čega je i Ivišić bio izuzetno strpljiv, a kada je konačno dobio šansu, ostavio je mnoge bez daha ili u najmanju ruku oduševljene.

Zanimljivo, Ivišić je dozvolu da igra dobio dva sata pre utakmice.

"Zaplakao sam, obojica smo plakali, zatim smo počeli da skačemo u njegovoj kancelariji", rekao je Ivišić posle utakmice i otkrio reakciju čuvenog Džona Kaliparija.

Mogao bi potencijalni hrvatski reprezentativac da bude prava senzacija u NCAA.



tagovi

Zvonimir IvišićKentakiNCAA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara