Čemu da se nadaju više?

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.11.19. | 10:39

Crveno-beli večeras na novom gostovanju protiv Žalgirisa (19.00)

Sledeće stajalište - Kaunas. Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju napornu nedelju punu putovanja, pa će ovog četvrtka u Litvaniji pokušati da isprave greške iz Berlina i dođu do treće pobede u Evroligi. Protivnikaodlično poznaju, ali je jasno da protiv Žalgirisa neće biti nimalo lako (19.00).

Iako je protiv Albe iz Berlina zabeležio povratak na evroligaške parkete, Derik Braun nije uspeo da povede crveno-bele ka pobedi. Bilo je krajnje evidentno u nemačkoj prestonici da u ekipi fali nekoliko glavnih šrafova, kojih neće biti na terenu ni protiv Žalgirisa.

Izabrane vesti

Naime, Džejms Gist ponovo neće biti na raspolaganju treneru Andriji Gavriloviću, što će svakako biti dodatni hendikep za sigurno prilično istrošen sastav Crvene zvezde, kojem će ovo biti već treća utakmica u svega pet dana i gotovo 2.500 pređenih kilometara. Pored njega, na teren neće ni Stratos Perperoglu, koji nikako da se oporavi od povrede koja ga već neko vreme muči.

Ako nešto pozitivno Crvena zvezda može da izvuče iz meča sa Albom, to je zaista minimalan broj izgubljenih lopti sa kojima su Beograđani imali ogromnih problema čak i na derbiju protiv Partizana. Ipak, odbrana nije radila svoj deo posla, slabo se tada kretala i dozvolila je košarkašima Albe da postignu veliki broj otvoreni šuteva za tri poena.

Inače, sam duel je imao prilično interesantnu uvertiru, pošto se u toku nedelje pojavila vest da Žalgiris vreba da “preotme” Lorenza Brauna i dovede ga u svoje redove. Međutim, takav dogovor teško da je moguć u ovakvom trenutku, pošto je američki košarkaš ugovorom vezan za Beograđane sve do kraja tekuće sezone.

Govoreći o Žalgirisu, tu nema prevelikih nepoznanica. Reč je o klasičnoj ekipi koji gaji “litvansku školu” košarke, sa velikim brojem pokušaja za tri poena i prilično brzom igrom u tranziciji. Uprkos promenljivom startu u Evroligi, biće veoma teško uzeti bodove u sasvim izvezno krcatoj Žalgirio areni.

Trener Crvene zvezde, Andrija Gavrilović, istakao je da će njegov tim pokušati da nađe energiju da dođe do pobede u Litvaniji.
„Naredna utakmica je još jedna teška, dolazi nam ponovo u vrlo kratkom roku, nakon novog putovanja, i to protiv ekipe koja takođe ulazi u ovaj meč nakon uzastopnih poraza u Evroligi. To znači samo jedno, moramo da budemo spremni da odgovorimo na terenu na njihovu reakciju, jer će Žalgiris izaći sa ogromnim motivom i energijom. Mi sa naše strane moramo da pronađemo rezerve i da odigramo dobru utakmicu, te da odgovorimo našom energijom. U protokolu nam je 14 igrača, očekuje nas trening večeras nakon još jednog dugog puta, i nakon njega ćemo da odredimo sa kojim snagama ćemo izaći na teren u Kaunasu“, rekao je trener Gavrilović.

Svoje viđenje pred večerašnji meč dao je Branko Lazić, kapiten beogradske ekipe.
“Sledeći protivnik je ekipa Žalgirisa, ekipa koja je zamalo napravila veliki preokret protiv Panatianikosa u utorak uveče. Sigurno da imaju veliki motiv i veliku energiju i želju da prekinu niz od tri poraza, uz to igraju na svom terenu, i u ovako kratkom roku to je prednost koja nije mala. Znamo odakle nam preti opasnost, ekipa ima dosta igrača iz prethodne sezone, imaju odličnu atmosferu u hali, ali sve će biti mnogo lakše ako budemo čvrsti i bez padova u igri“, rekao je kapiten crveno-belih.

EVROLIGA - 10. KOLO: 

Četvrtak

19.00: (1,25) Žalgiris  (17,00)  Crvena zvezda (4,40) 
20.00:  (1,70) Alba  (14,50)  Olimpijakos (2,30) 
20.45:  (1,80) Olimpija Milano  (14,50) Efes (2,15) 
21.00:  (2,15) Valensija  (14,50)  Himki (1,80) 

Petak

20.30:  (1,70) Bajern  (14,50)  Panatinaikos (2,30) 
20.45:  (2,70) ASVEL  (14,50)  Fenerbahče (1,55) 
21.00:  (1,35) Barselona  (16,00)  Makabi (3,50) 
21.00:  (1,30) Baskonija  (16,00)  Zenit (3,90) 
21.00:  (1,45) Real Madrid  (15,00)  CSKA (3,05) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara