Vontigo Kamings na meču Evrolige u dresu Partizana (© Star Sport)
Vontigo Kamings na meču Evrolige u dresu Partizana (© Star Sport)

Čestitke pristižu sa svih strana: Kamings se prisetio Evrolige sa Partizanom, Tepić, Gagić i Vesterman oduševljeni

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.06.22. | 17:19

Brojni bivši igrači kratko su prokomentarisali za Mozzart Sport povratak crno-belih u elitno takmičenje

Nema dileme da je 16. jun jedan od najradosnijih dana za sve ljubitelje crno-belih boja. Partizan se zvanično vratio u Evroligu posle punih osam godina. Sa Željkom Obradovićem na čelu klub iz Humske će ponovo ukrstiti koplja na terenu sa elitom Starog kontinenta. Očekivano, kada je vest ozvaničena krenule su da pristižu reakcije sa svih strana, posebno su se oduševili bivši igrači. Neki su se oglasili na društvenim mrežama, neki su se direktno javili Mozzart Sportu.

Među prvima se oglasio Francuz Boris Dalo sa kratkom porukom.

Izabrane vesti

"Idemo ponovo", napisao je Dalo na Tviteru uz objavu Partizana o povratku u elitno takmičenje.

Ubrzo po ozvaničenju informacije, bivši igraču su počeli da se javljaju Mozzart Sportu. Među njima je bio i Danilo Anđušić koji sa Monakom igra finale šampionata u Francuskoj.

"Jako mi je drago da se ispostavilo kao tačna inormacija da Partizan dobija pozivnicu u Evroligu. Prošlo je mnogo godina, velika je to stvar za Srbiju i Partizan naravno. Poslednjih godina je bio cilj da se vrati vrati u Evroligu jer klub ima tradiciju kao bivši osvajač, postoji istorija, postoje navijači. Želim klubbu svu sreću i da što duže ostanu deo Evrolige".

Nekadašnji kapiten Partizana Vladimir Lučić je za Mozzart Sport izneo pozitivne utiske.

"Srećan sam što se klub vratio tamo gde pripada. Partizan je u prošlosti rezultatima zaslužio licencu i ovom pozivnicom Evroliga dobija klub sa velikom tradicijom, sjajnom atmosferom i publikom koja poznaje košarku. Prethodnih godina sam sezone završavao nakon Partizana, tako da od odlaska iz kluba nisam imao priliku da ponovo doživim Pionir ili Arenu i radujem se povratku".

Za naš portal se oglasio još jedan Francuz koji obožava crno-bele boje.

"Prelepa vest zaista. Partizan je zaslužio da budem uvek deo Evrolige, čestitam svima u klubu, ponovo će najbolji navijači biti u Evroligi", kratko nam je poručio Leo Vesterman.

Sličnu poruku imao je centar tadašnje ekipe Đorđe Gagić, danas član Lijetkabelisa.

"Naravno da mi je mnogo drago i srećan sam zbog povratka Partizana. Klub je to zaslužio zbog tradicije, istorije, svih uspeha, ali i zbog najboljeg trenera svih vremena i najboljih navijača", rekao je Gagić.

Javio nam se i nekadašnji američki plejmejker Vontigo Kamings. Košarkaš koji punih 15 godina ne nosi dres Partizana, ali i dalje sa oduševljenjem prepričava dogodovištine iz Beograda.

"Malo ste me zatekli sa informacijom. Ne stižem toliko da pratim košarku u Evropi zbog razlike u vremenu, ali jednu stvar mogu da kažem, a to je da Partizan zaslužuje da bude u društvu najboljih. To je klub koji je obeležio moju karijeru, a još uvek ne zaboravljam moj prvi meč u Evroligi. Evo dok sada pričam naježim se, to je nešto što svaki igrač mora da doživi, navijače u Pioniru na meču Evrolige".

Jedan od najomiljenijih igrača koji su nosili crno-beli dres je Milenko Tepić. Košarkaš koji je u dva mandata bio u Partizanu, ali posebno se pamti period od 2006. do 2009. godine.

"Velika stvar za Srbiju da ima dva kluba. Ovo je samo dokaz da Evroliga vrednuje sve ono što je Partizan radio prethodnih godina. Verujem da će Arena, baš kao što je to nekada Pionir, biti najbolji domaćo teren u čitavom takmičenju. Partizan je pripada u Evroligi", poručio je za Mozzart Sport Tepić.

Među igračima koji su se oglasili na društvenim mrežama bio je i Džok Lendejl. Internacionalac iz Australije nije se dugo zadržao u crno-belom dresu, ali je očigledno ispratio današnje vesti.

"Velika stvar za klub", dodao je član San Antonio Sparsa.

Na društvenim mrežama su se oglasili i sadašnji igrači u crno-belom.

"Najzad, zvanično", napisao je Tristan Vukčević.

Oduševljen je bio i Dalas Mur kome je istekao ugovor sa klubom iz Humske.

"Velika stvar, srećan sam zbog kluba".



tagovi

KK PartizanEvroligaVontigo KamingsMilenko TepićLeo Vesterman

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara