Nikola Vučević (©AFP)
Nikola Vučević (©AFP)

Čikago razbio Bogdanovu Atlantu u paramparčad: Dominacija Vučevića pod košem - 16 poena i 20 skokova

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.12.21. | 04:18

Srpski reprezentativac nije bio u sastavu jer je podlegao kovid protokolu

Korona virus poharao je NBA ligu, a jedan od timova koji je najviše nastradao je Atlanta. Imali su Hoksi dovoljno igrača da se utakmica sa Čikagom ne otkaže - što nije bio slučaj za meč Majamija i San Antonija, koji je odložen jer tim sa Floride nije imao osam raspoloživih igrača - ali ne i tako desetkovani dovoljno kvaliteta da se suprotstave Bulsima - 131:117.

Ni u nešto boljem zdravstvenom stanju pre dva dana Atlanta nije uspela da nanese poraz Čikagu, ali jeste da pruži snažniji otpor Nikoli Vučeviću, Damaru Derozanu, Zeku Lavinu i ostalima. Peh za pehom nizao se za tim Nejta Mekmilana, a taman kada je Bogdan Bogdanović odigrao dobar meč i Bulsima ubacio 20 poena, podlegao je kovid protokolu i završio u karantinu. Dodatno oslabljena Atlanta postala je lak plen za Čikago, koji je vezao četvrtu pobedu i učvrstio drugu poziciju na Istoku.

Izabrane vesti

Koliko-toliko su se Hoksi nosili sa Čikagom u prvom poluvremenu, parirali su četvrtinu i po, ali na uragansi nalet pred odlazak na veliki odmor nisu imali odgovor. Zasipali su koš Atlante u završnici prvog poluvremena Lavin i Derozan, pre svih, ali i novopečeni član Skupštine Crvene zvezde - Nikola Vučević. Protutnjao je Čikago kao uragan, stekao je prednost veću od 20 poena, koju je u nastavku susreta uspešno održavao.

Zabeležili su Bulsi jednu od ubedljivijih pobeda ove sezone i u dobroj meri su se revanširali Atlanti za prošlosezonske poraze. Iako je Čikago imao pozamašnu prednost - Hoksi nikako nisu uspevali da klizaju razliku na jednocifren minus - Zek Lavin i saigrači nisu ni pomišljali čak ni u finišu da smanje gas. Jedini koji su bili raspoloženi za nadigravanje su Tre Jang i Klint Kapela. Najbolji košarkaš Atlanta Hoksa je punio sve kolone, a stigao je i do novog dabl-dabla. Ubacio je Jang 26 poena, a imao je i 11 asistencija i tri skoka, dok je Kapela zabeležio učinak od 18 poena i 15 skokova.

Nikola Vučević terorisao je rivale ispod koša. Uhvatio je čak 20 lopti ispod obruča, a postigao je i 16 poena. Kobi Vajt podelio je trećinu asistencija u timu Čikaga - sakupio ih 12 - a odličnu partiju potpisao je i sa 17 poena. Demar Derozan zaustavio se na 20, a Zek Lavin na 25 poena, pa je najefikasniji akter susreta, ipak, bio igrač Hoksa - Tre Jang.


Na pobednički kolosek vratili su se Los Anđeles Klipersi. U TD Gardenu su na krilima fantastičnog Markusa Morisa  srušili Boston Seltikse, kojima plej-in opasno visi. Pretrpeo je Boston treći poraz zaredom i kada Atlanta i Toronto nadoknade zaostatak u odigranim utakmicama, veliko je pitanje hoće li Seltiski držati desetu poziciju - 91:82.

Oko 19.000 duša je u TD Gardenu ispratilo ples Markusa Morisa, koji je meč završio sa 23 poena, 10 skokova i dve asistencije. Imao je Moris veliku pomoć saigrača, jer su Erik Bledso, Luk Kenard i Terens Man doprineli trijumfu Klipersa sa po 17 poena. Samo je Džejlen Braun u pojedinim momentima imao rešenje u napadu. Prva violina Seltiksa ubacila je 30 poena i nedostajala su joj dva skoka da dođe do dabl-dabla.

NBA LIGA - REZULTATI:

Četvrtak

Detroit - Njujork 85:94

/Bej 32 - Burks 34/

Indijana - Šarlot 108:116

/Levert 27 - Rozijer 35/

Boston - LA Klipers 82:91

/Braun 30 - Moris 23/

Čikago - Atlanta 131:117

/Lavin 25 - Jang 26/

Memfis - LA Lejkers 104:99

/Morant 41 - Džejms 37/

Finiks - Oklahoma 115:97

/Buker 38 - Džerom 24/

Portland - Juta 105:120

/Lilard 32 - Gober 22/

Sakramento - Dalas 95:94

/Foks 16 - Brunson 25/

Odloženo:

San Antonio - Majami



tagovi

NBA ligaBogdan BogdanovićNikola VučevićDemar DerozanZek Lavin

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara