Nebojša Čović (©MN Press)
Nebojša Čović (©MN Press)

Čović: Loše urađeni skauting i formiranje ekipe; Ko može bolje - neka dođe i preuzme Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 10:29

“To što smo mi napravili nema nijedan klub na ovim prostorima u poslednjih 13 godina“, rekao je prvi čovek Crvene zvezde

Crvena zvezda je matematički izgubila šanse da uđe u plej-in Evrolige, pa se sada kompletan fokus prebacuje na završnicu Jadranske lige.

Posle poraza od Panatinaikosa, predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je na Javnom servisu gde je govorio o razlozima još jedne razočaravajuće sezone u Evropi i poslao poruku svima koji misle da mogu bolje - da dođu i preuzmu vođenje kluba.

Izabrane vesti

“Loše su urađeni određeni skauting i formiranje ekipe. Nakon toga su nas pratile neprekidno povrede. Ne pričam o ovome kao alibi, nego kao nešto što se realno događalo, uz, naravno, uvek otvorena vrata da oni koji to mogu bolje i znaju bolje, dođu pa uzmu da rade“, rekao je Čović tokom gostovanja u Jutarnjem programu RTS.

Podsetio je prvi čovek kluba na sve što je Crvena zvezda uradila otkako je on na čelu.

“To nema nijedan klub na ovim prostorima u poslednjih 13 godina. Neću oko svega toga da pravim alibi, ali povređeno je dosta igrača. Skoro nikada nismo bili kompletni. Taman smo krenuli sa Topićem, on se povredio, pa Teodosić... Da ne nabrajam“.

Pecnuo je Čović Željka Obradovića povodom njegove izjave o 'kontrolisanju emocija' posle pobede nad Baskonijom.

“Vidim tamo neki daju izjave kako kontrolišu emocije. Čestitam im na toj kontroli emocija, naročito kada ispljujete sve dok se utakmica igra. To zameram i našim navijačima i nisam pristalica svega toga, ali živimo očigledno u takvim vremenima. Nadam se da će se to popravljati i da će sport biti u prvom planu, a ne uvrede igrača, učesnika, pa čak i porodica. Što se permanentno događa i onda na kraju pohvalimo da smo imali sjajne navijače“.

Dodao je i da ne treba širiti mržnju...

“Ne valja širiti mržnu, znate? Ni sa jedne strane to nije dobro, ali vidimo ko to radi i kako to suptilno radi. Sa jedne strane glumite velikog gospodina, a sa druge strane utičete na takve stvari koje su širenje mržnje, a to su naši najveći klubovi“.

Govorio je za kraj i o stanju Jaga dos Santosa koji je u utorak imao opearaciju zbog frakture prednjeg zida frontalnog sinusa i potresa mozga.

“Jago je u sredu izašao iz bolnice, operisan je. Njemu je pukla čeona kost, gornji sinus od udarca laktom. Tada je sviran obostrani faul, što je dosta interesantno. Hvala Bogu, dobro se oseća, dobro je prošla operacija i treba ga za sedam do deset dana očekivati na terenu sa posebnom maskom. Dobro je prošlo, kako je moglo da bude“.


tagovi

KK CrnokosaEvroligaABA ligaNebojša Čović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara