Nikola Topić (©ABA liga - Dragana Stjepanović)
Nikola Topić (©ABA liga - Dragana Stjepanović)

Čović o Topiću: On je hteo da ode u Megu, možda ga vratimo u januaru; Užasno bi pogrešio ako bi sad otišao u NBA

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.11.23. | 21:18

“Voleo bih da je ostao malo još sa nama, ali biće prilike da još od Miloša nauči određene stvari. On je zreo igrač, mogao bi sad već da igra Evroligu“, poručio je prvi čovek crveno-belih gostujući u podkastu “Miljanov korner“

Mnogo toga rekao je Nebojša Čović u prvom delu gostovanja kod Miljana Milićevića u podkastu “Miljanov korner“ kada je reč o statusu Nemanje Bjelice i Duška Ivanovića, kao i mogućem povratku Filipa Petruševa na Mali Kalemegdan, a segment velikog intervjua bio je posvećen i najvećem biseru srpske košarke - Nikoli Topiću.

Izabrane vesti

Mladi reprezentativac Srbije igra fantastičnu košarku u dresu Mege gde je ekspresno postao lider ekipe, a dugogodišnji predsednik Crvene zvezde kaže da se svaki potez sina Milenka Topića prati i da sve treba da dođe u svoje vreme.

“Mi znamo šta imamo i kakvu zvezdu brusimo. On je od 15. godine kod nas, nije on sad proigrao. Nemam ništa protiv Mege, dali smo mu da igra tamo određeno vreme, ali ne može svaki put neko drugi da se kiti tuđim perjem. Treba voditi računa sa transferima. Evo, šta je Filip Petrušev dobio? Rekao sam mu da ne žuri, da ostane još jednu sezonu da sazri i onda ode u NBA. Razumem sve, pare, košarku, NBA kao NBA... Ali, mora da se paziš jer ako prebrzo voziš, opasne su krivine, a i klizav je teren. Kod Nikole Jovića je nešto drugačija situacija, videćemo šta će biti sa Micićem“, rekao je Čović u podkastu “Miljanov korner“.

Kaže i da bi mladi Nikola Topić mogao dosta toga da nauči od prekaljenog Miloša Teodosića...

“Voleo bih da je ostao malo još sa nama, ali biće prilike da još od Miloša nauči određene stvari. Topić je sam tražio da ode u Megu. On je Zvezdin igrač, potpisan na četiri godine, pratimo redovno kako igra i jako smo zadovoljni, kao i koliku minutažu ima. To i jeste dogovor, da tamo ima veliku minutaža. On je zreo igrač, mogao bi sad već da igra Evroligu“.

Spekuliše se da bi mogao da se vrati u Zvezdu za drugi deo sezone?

“Videćemo. Ne treba da ugrozimo ni njega, ni rezultate Mege, ali pre svega treba da mislimo o našim interesima. Nama je Hanga u povredi. Hanga je bio na pregledima ovde, kao i u Budimpešti kod svojih dugogodišnjih lekara. Mislim da ćemo ga za dve-tri nedelje imati na terenu. Ali, mora pažljivo da se radi, moraju da se saniraju njegove povrede. Nešto će se sanirati ovde, nešto u Budimpešti i Zagrebu“.

Da li mislite da bi Topić mogao da ode odmah u NBA, da ni ne odigra meč za Zvezdu?

“Mogao bi da proba, ali mislim da bi to bila užasna greška. On je Zvezdin igrač i nikom nećemo stajati na putu sreće, ali zaštitićemo i klupske interese, kao i igračeve. Bićemo i u tome uvek iskreni. Možda pogrešimo i priznaćemo grešku. Prvi koji je gurao svoje igrače u NBA je FMP. Preko 50 reprezentativaca smo napravili, u mladim reprezentacijama smo po pola ekipa imali iz tog, ozloglašenog FMP. To je bio akumulator onoga što je kasnije došlo u prvim timovima. I u ovoj reprezentaciji, mada je ne bojim po klubovima, je bilo osam-devet igrača koji su prošli delimično sistem FMP i Crvene zvezde. To je nama ponos, jer znači da smo dobro radili neke stvari. A i Svetislav Pešić je selektor, a bio je kod nas“.

Nebojša Čović je takođe otkrio da Crvena zvezda od 1. decembra ulazi u Malu halu Beogradske arene, gde će deliti termine sa Partizan Mozzart Betom napola. O tome, statusu kapitena Branka Lazića, Evroligi, ABA ligi, potencijalnom ulasku Dubaija, koliko je novca dala država Crvenoj zvezdi u svakoj godini i svim drugim temama možete više slušati u podkastu Miljanov korner“.



tagovi

Nebojša ČovićNikola TopićKK Crvena zvezdaEvroligaKK Mega

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara