Crna serija traje, Partizan razbijen u Kazanju

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.10.20. | 19:47

Sa ovakvom igrom nije mogao Parni valjak ni da se nada nečemu boljem

Partizan igra slabašno, tanko, pa je posledica svega toga četvrti poraz na pet prvih utakmica u svim takmičenjima na startu ove sezone jer mu je sada glave došao Uniks rezultatom - 93:70. Nije toliko problem ni što su crno-beli sada na 1-2 u Evrokupu, već što ne deluje da će se stvari u doglednoj budućnosti popraviti na bolje.

Nema prave igre, nema akcija, mnogo je izgubljenih lopti, nema koncepta niti stila, pa već možemo da pričamo o odgovornosti trenera Vlada Šćepanovića za ovaj poraz. Moraće i on mnogo bolje koliko već od sledeće utakmice.

Izabrane vesti

Možda nije bilo realno očekivati da Partizan krene naprasno da igra drastično bolje na jednom od težih gostovanja u evropskoj košarci, ali vreme crno-belima ističe, moraju da krenu da pobeđuju što pre. Igrom koju su prikazali u Kazanju to ne obećavaju. Nije baš da je Uniks posebno briljirao, ali je odigrao dovoljno dobro da lagano savlada Partizan. Crno-beli danas nisu bili dostojan rival u većem delu utakmice.

Partizan je imao možda šansu u poslednjoj deonici da iskoristi pad u igri domaćina kada je spustio na 10 razlike, međutim to mu nije pošlo za rukom. Naprotiv...

Kod Uniksa su najefikasniji bili Džordan Morgan sa 22, Ajzea Kenan sa 23 i Džon Braun sa 14 poena. U redovima Partizana Nikola Janković je dao 12, Jaramaz je dodao 11, a Mekintajer 10.

Videćemo i da li se Vil Mozli povredio na ovoj utakmici... Skoro pa ništa pozitivno.

Partizan je slabo počeo utakmicu i već u prvoj četvrtini omogućio Uniksu da se odlepi i ode na veću razliku pre svega zbog loše igra gostiju. Parni valjak je delovao smušeno na terenu, nije uspevao da pogodio šuteve iz reketa, a u odbrani je imao dosta propusta koje je ruski sastav znalački kažnjavao i lak stigao do 10 razlike.

Crno-beli na ovom meču nisu računali na Rašona Tomasa i Brajana Angolu, dok je u sastavu bio kapiten Novica Veličković.

Nije beogradski sastav imao igru i to je bio najveći problem tokom prvog poluvremena. Uspevao je Parni valjak da se održava koliko-toliko pogocima sa slobodnih bacanja, potom je i odbrana proradila, ali napad je bio veliki problem.

Njega su malo popravili Mekintajer i Nikola Janković, pa je sve to bilo dovoljno za zaostatak od pet poena na poluvremenu. Partizan je za prvih 20 minuta dao samo 32 poena i imao je šut za tri poena 2/7. Ukupno šest asistencija u tom periodu.

Treća deonica bila je jako loša po Partizan, Kenan je vezao trojke, a Partizan značajno pao u tom periodu pa je dopustio ruskom timu da ode na preko 20 razlike kada se Kenanu pridružio Smit. Partizan je posle tri odigrane četvrtine imao samo devet timskih asistencija i samo tri ofanzivna skoka?!

Tada je već bilo jasno da će Partizan poražen put Beograda... Potpuno zasluženo. Moraju crno-beli nešto da menjaju - pod hitno.

EVROKUP: Uniks - Partizan 93:70 (22:13, 15:19, 30:21, 26:17)

Dvorana: Košarkaška dvorana Kazanj

Sudije: Paterniko, Hordov, Valejev

UNIKS: Braun 16, Kenan 23, Žbanov, Sergejev 3, Klimenko, Uzbinski, Smit 13, Morgan 22, Razumov, Holand 16, Kolesnikov, Kajmakoglu

PARTIZAN: Mika 9, Miler Mekintajer 10, Zagorac 5, Pejdž 7, Dangubić 2, Gordić 4, Janković 10, Jaramaz 11, Veličković, Janković Nikola 12, Trifunović, Mozli



tagovi

Vlado Šćepanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara