Ekipa Partizana (© StarSport)
Ekipa Partizana (© StarSport)

Crno-beli protiv Studenata imaju kolokvijum kao pripremu za ispit protiv Crvene zvezde

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.01.23. | 09:19

Meč 16. kola ABA lige u Podgorici zakazan je za 19 časova

Partizan Mozzart Bet je u seriji gostovanja. Posle poraza u Valensiji, crno-bele se sele u Podgoricu gde ne bi smeo da ih čeka meč koji će ih previše namučiti. Izabranici Željka Obradovića večeras od 19 časova igraju protiv Studentskog centra, a kao i na većini mečeva u ABA ligi, biće to prilika za mlađe članove ekipe da se razigraju i spreme za ono glavno što sledi naredne nedelje - večiti derbi u Evroligi protiv Crvene zvezde.

Biće to najbitniji meč u dosadašnjem delu sezone za oba večita rivala, ali do tada ima još vremena. Meč je zakazan za petak, a crno-beli sada moraju da odrade posao protiv Studenata, a opet bi trebalo da se obrati pažnja na Alena Smailagića, Tristana Vukčevića, ali i Aleksu Avramovića. Sva trojica će verovatno imati minute kako bi se što bolje uigrali, a nešto slabiji učinak treba očekivati od Kevina Pantera, Zeka Ledeja i Matijasa Lesora.

Izabrane vesti

"Igramo protiv tima koji igra veoma dobru košarku. Ovde su u prvom delu sezone odigrali zaista odličnu utakmicu. Vraćajući se u nazad, prošle godine smo imali zaista veoma tešku utakmicu protiv njih na njihovom terenu. Idemo sa idejom da nas ponovo očekuje veoma teška utakmica i da moramo odigrati veoma dobro ako mislimo da pobedimo", istakao je Željko Obradović

Bek crno-belih Uroš Trifunović je jedan od momaka koji je u usponu forme i nema dileme da bi nešto slično mogao da pokaže i u Podgorici.

"Ekipa koju nismo toliko lako pobedili kod kuće. Imamo jedan trening da se spremimo za njih. Moramo dati sve od sebe, pogotovu da pokažemo reakciju nakon poraza protiv Valensije i da se spremimo za ono što nas čeka nakon ove utakmice", poručio je Trifunović

U Podgorici su svesni kvaliteta protivnika.

"Očekujemo evroligaški tim koji ima kvalitetne pojedince na svim pozicijama. Odigrali smo dobro u prvom meču protiv Partizana u Beogradu, ali sada su u boljoj formi i u svakoj utakmici daju svoj maksimum. Moramo da odigramo na fizčki zadovoljavajućem nivou, timski, da odgovorimo na njihovu agresivnost uz maksimalno zalaganje i da uživamo u ovom meču", trener podgoričkog tima Andrej Žakelj.

Prvotimac Andrija Slavković kaže da motiva pred sustrašnji duel neće nedostajati.

"Dočekujemo evroligašku ekipu Partizana motivisani nakon dobrih utakmica sa Cibonom, Zadrom i Igokeom. Dižemo formu i moramo da damo maksimum u ovom trenutku. Mislim da imamo dovoljno snage i da se nalazimo u dobrom trenutku da možemo pružiti dobar otpor u Morači", rekao je Slavković.


ABA LIGA - 16. KOLO

Petak

Split - FMP 91:95

/Nelson 28 - Manojlović 18/

Mornar - Cibona 83:81

/Pecarski 18 - Aranitović 22/

Subota

MZT - Budućnost 86:90

/Stojanovski 20 - Grin 18/

Nedelja

17.00: (2,10) Borac Mozzart (14,0) Igokea (1,80)

19.30: (8,50) Studentski centar (25,0) Partizan Mozzart Bet (1,07)

Ponedeljak

18.00: (1,17) Crvena zvezda (20,0) Cedevita Olimpija (5,50)

20.00: (1,70) Mega (14,5) Zadar (2,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara