Nikola Vučević (Foto: fiba.basketball)
Nikola Vučević (Foto: fiba.basketball)

Crnogorci objavili preliminarni spisak za Mundobasket: Tu su Nikola Vučević i Ivanović, dvojica Amerikanaca...

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 14:52

Selektor Boško Radović objavio listu sa 24 imena

Košarkaši Crne Gore napravili su još jedan u nizu uspeha plasmanom na Svetsko prvenstvo, a na predstojećoj planetarnoj smotri igraće u Grupi D sa selekcijama Litvanije, Meksika i Egipta.

Selektor Boško Radović objavio je i preliminarani spisak igrača za pripreme uoči Mundobasketa, a na njemu se nalaze 24 imena. Između ostalih poziv je dobio i dugogodišnji NBA as Nikola Vučević, za kojeg je Radović nedavno izjavio da će braniti svoje reprezentacije na samitu najboljih svetskih selekcija.

Izabrane vesti

"Imao sam dosta optimističan i lep razgovor sa Nikolom. Biće na raspolaganju ovog leta, biće na pripremama i igraće na Svetskom prvenstvu. Postoji mogućnost da bude sa nama od početka priprema", rekao je Radović.

Tu je i Vučevićev saigrač iz Čikago Bulsa Marko Simonović, kao i košarkaši Crvene zvezde i Partizan Mozzart Beta Nikola Ivanović i Đorđije Jovanović.

Najviše je igrača Studentskog centra (4), tu su i tri prvotimca Budućnosti Petar Popović, Igor Drobnjak i Aleksa Ilić, ali i dva naturalizovana Amerikanca: Kendrik Peri iz Unikahe i Džona Radebo iz Valensije.

Kompletan preliminarni spisak čine: Nikola Ivanović (Crvena zvezda), Kendrik Peri (Unikaha), Igor Drobnjak (Budućnost), Balša Živanović (Mornar), Mašan Vrbica (Sutjeska), Luka Bogavac (Mega), Petar Popović (Budućnost), Vladimir Mihailović (Mornar), Fedor Žugić (Ulm), Džona Radebo (Valensija), Dino Radončić (Saragosa), Andrija Slavković (Studentski centar), Zoran Vučeljić (Studentski centar), Đorđije Jovanovoić (Partizan), Emir Hadžibegović (Studentski centar), Radosav Spasojević (Krka), Andrija Grbović (Mega), Aleksa Ilić (Budućnost), Bojan Dubljević (Valensija), Nikola Vučević (Čikago Buls), Nemanja Radović (Mursija), Marko Simonović (Čikago Buls), Zoran Nikolić (Igokea) i Vasilije Baćović (Studentski centar).

Selekcija Crne Gore će se okupiti 21. jula, sa bazom u hotelu Pinces u Baru. Plan je da se drugog utakmica odigra prijateljski meč u gostima protiv Francuske, a tri dana kasnije ugostiće selekciju Srbije. Dogovoren je i nastup na turniru u Gruziji protiv domaćina i Irana.


tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija Crne GoreNikola VučevićNikola IvanovićMarko SimonovićĐorđije JovanovićKendrik PeriDžona Radebo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara