""
""

Crnokosa slavila u napetom derbiju, Čačani pali u penal završnici

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.02.14. | 20:41

Borac MOZZART Sport poražen od Crnokose 74:79

Derbi 19.kola Košarkaške lige Srbije Crnokosa - Borac MOZZART Sport pripao je timu iz Kosjerića (79:74) koji se osamio na drugoj poziciji skorom od 13 pobeda i šest poraza. Po dve deonice pripale su obema ekipama, ali je domaćin u nastavku utakmice slomio otpor Čačana. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Radić sa 18 poena, dok su kod Borac MOZZART Sporta bolji od ostalih bili Pešaković i Cvetković.

Domaći su utakmicu otvorili dvema trojkama, uzvratio je Cvetković sa pet poena, da bi Crnokosa tokom prve četvrtine održavala minimalnu prednost, a trojkom Dedijera u osmom minutu došla do prvog izjednačenja (14:14). Cvetković je potom ubacio još jednu trojku za prvo vođstvo izabranika Raška Bojića (14:17), a prva četvrtina završena je vođstvom Čačana (21:22).

Izabrane vesti

Drugu deonicu otvorio je Cvetković  sa dva poena (21:24). Posle serije promašaja domaći su zatražili minut odmora. Za pet minuta drugog kvartala oba tima su dala po dva poena. U šesnaestom minutu domaći su ponovo poveli (25:24). Pri rezultatu 27:24 i gosti su zatražili predah. U finišu prvog poluvremena domaći su bili slabi sa linije penala, pa je Borac MOZZART Sport ponovo poveo (28:29). Do kraja prvog poluvremena Crnokosa je zatražila još jedan tajm-aut, ali je tačku na prvih 20 minuta stavio kapiten gostiju Radović koji je postigao dva poena za 33:36.

U prvom poluvremenu najefikasniji su bili Papić sa sedam i Pešaković sa 13 poena. Borac MOZZART Sport je pogodio pet trojki i ostvario 18 skokova.

Drugo poluvreme počelo je trojkom Cvetkovića za nešto opipljiviju prednost gostiju 33:39. Potom je i Dumić bio precizan van linije 6.75. Zatim je usledio period nešto bolje igre Crnokose koja je smanjila defici na 41:42. Kapiten Radović je postigao novu trojku za Čačane. U 29 minutu rezultat je bio izjednačen 50:50. Ipak, treća četvrtina je pripala Skakavcima pa su domaći u poslednjih deset minuta ušli sa suficitom od tri poena (54:51).

I četvrtu deonicu gosti su otvorili trojkom, ovog puta Dumića, za novo poravnanje. Zatim su domaći bili precizniji, preko Radića su pogodili trojku, i stigli do vođstva od 64:58. Borac MOZZART Sport napravio je seriju od sedam prema jedan za novo izjednačenje (65:65). U 39 minutu domaći su imali poen prednosti 70:69, ali je Cvetković pogodio dva slobodna bacanja. Potom je Pešaković promašio šut za tri poena, a Radić i Stanimirović su pogodili slobodna bacanja. Takođe, Cvetković je pogodio dva penala, 75:73, a zatim je Stanimirović povećao prednost (77:73). Penal završnica pripala je timu iz Kosjerića koji je na kraju slavio sa 79:74.

Borac MOZZART Sport u narednom kolu igra sa Vršcem.

----------------------------------------------------------------
Crnokosa - Borac MOZZART Sport 79:74 (21:22, 12:14, 21:15, 25:23)

Gledalaca: 600.
Sudije: Nešković, Vesković, Isakov

Crnokosa: Pavlović, Vujošević, Đorđević, Papić, Stojanović, Petronijević, Radić, Stanimirović, Nikić, Rondović, Petronijević, Ognjenović.
Borac MOZZART Sport: Avramović, Mitrović, Marojević, Maravić, Šljivančanin, Stevović, Dumić, Pešaković, Dedijr, Cvetković, Mandić, Radović. 

Tekst i foto: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

 

 


tagovi

SrbijaKošarkaška liga SrbijeklsKK CrnokosaBorac MOZZART Sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara