Serhio Ljulj i Trej Tompkins (Foto: Starsport)
Serhio Ljulj i Trej Tompkins (Foto: Starsport)

Crvena zvezda i Trej Tompkins u pregovorima

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.02.24. | 22:12

Iskusni krilni centar je navodno doputovao u Beograd, pa se u narednim danima očekuje rasplet

Crvena zvezda bi pred rok za registrovanje igrača u Evroligi (7. februar) mogla da angažuje još jedno pojačanje. Naime, kako prenose beogradski mediji, u Beograd je na pregovore sa klubom sa Malog Kalemegdana doputovao bivši košarkaš madridskog Reala Trej Tompkins. Ostaje da se vidi da li će se dve strane dogovoriti.

Iskusni krilni centar je poslednji angažman imao prošle sezone u Zenitu, ali od letos je bez kluba.

Izabrane vesti

Tompkins, koji će u maju proslaviti 34. rođendan, je profesionalnu karijeru počeo u Los Anđeles Klipersima 2011, nakon što je izabran kao 37. pik na NBA draftu. Dve godine kasnije otisnuo se u Evropu i potpisao ugovor sa Nižnjim Novgorodom.

Partijama u ruskom klubu je skrenuo pažnju madridskog Reala, koji ga posle jedne sezone u Nižnjem seli u svoje redove. Proveo je sedam godina u Kraljevskom klubu, pre nego što se leta 2022. vratio u Rusiju i zaigrao za Zenit.

Bio je deo ekipe Reala koja je 2018. godine postala šampion Evrope, četiri puta je osvojio titulu u ACB ligi, a podigao je tri Kupa kralja, dva Superkupa Španije... Iza sebe ima 188 nastupa u Evroligi, gde je prosečno beležio 9,2 poena i 4,2 skoka.

Nastupajući za Zenit je prošle sezone upisao 24 nastupa u VTB ligi i beležio 10,2 poena, uz 4,5 skokova.


tagovi

Trej TompkinsKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara