Mitrović, Vajt i Rudan (©MN Press)
Mitrović, Vajt i Rudan (©MN Press)

Crvena zvezda ili Mega Mozzart - FMP čeka protivnika u finalu Superlige

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.06.22. | 12:32

Plej-of serije igraju se na dve pobede

Slavljenička atmosfera ostaje na tribinama, za košarkaše Crvene zvezde sezona se nastavlja jer za kraj sledi odbrana i poslednjeg trofeja - u prvenstvu Srbije. Bez Nejta Voltersa, možda sa Majkom Cirbesom u postavi crveno-beli ulaze u napad na četvrtu triplu krunu i potvrdu apsolutne dominacije domaćom i regionalnom košarkom.

Dan uoči starta plej-ofa Superlige Partizan je odlučio da istupi iz takmičenja zbog čega je FMP iz Železnika obezbedio direktan plasman u finale, a za drugu ulaznicu boriće se Crvena zvezda i Mega Mozzart (TV Arenasport, 20.00) u reprizi prošlogodišnjeg finala. Tada je Crvena zvezda slavila sa 2-1 u seriji, dok su se ovi timovi sastali i u polufinalu 2019. godine.

Izabrane vesti

Dejan Radonjić po treći pehar u sezoni kreće bez prvog plejmejkera. Nejt Volters dobio je dozvolu kluba da zbog privatnih razloga napusti Srbiju odmah posle finala Jadranske lige čime je praktično zatvorio drugi boravak na Malom Kalemegdanu, dok je sve izvesnije da će Majk Cirbes posle više od četiri meseca dobiti prve minute tokom predstojećeg doigravanja.

"Posle ogromne potrošnje i velikih napora nastavljamo takmičenje. Očekuje nas mlada talentovana ekipa Mege i pokušaćemo u ovakvom stanju da odigramo najbolje što možemo", bio je kratak Dejan Radonjić.

Bez obzira što se igra za prestiž, centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić zna koliko je važno odbraniti i srpski tron.

"Odigrali smo 71 utakmicu u sezoni do sada, imali veliku potrošnju u finalu ABA lige, ali smo je završili titulom i ostvarili najvažniji cilj. Ostaje još jedno takmičenje. Igramo protiv Mege. Dobro se poznajemo. Ambiciozna su i talentovana ekipa. Trudićemo se da odigramo ovaj meč posle velikog umora iz finala u najboljem mogućem ritmu. Pozivam navijače da dođu u petak uveče u halu", jasan je Kuzmić.

Mega Mozzart je do završnice Superlige stigla pošto je bez poraza dobila šest utakmica prve faze. Prvo protiv užičke Slobode, zatim Vojvodine i onda čačanskog Borca. Trener Mege Mozzart Vlade Jovanović u prvoj fazi, ali i nastavku takmičenja u Superligi nije mogao da računa na Nikolu Jovića, Karla Matkovića i Malkolma Kazalona zbog učešća na NBA trening kampovima. Ipak, mladi Jovanovićev sastav ponovo je između obaveza imao dužu pauzu, pošto je poslednji meč odigrao pre dve i po sedmice.

"Posle duže pauze od završetka preliminarnog plej-ofa u kome smo u konkurenciji osam ekipa osvojili prvo mesto, time smo obezbedili učešće u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige. Sam taj preliminarni plej-of u kome odigrali šest utakmica nam je dosta koristio ozbirom na sve promene koje smo imali u timu, i u kome smo dostigli određen nivo uigranosti. U polufinalnu seriju ulazimo sa timom Crvene zvezde koja je pre nekoliko dana završila veoma zahtevnu finalnu seriju ABA lige sa Partizanom", poručio je Jovanović i dodao:

"Crvena zvezda je sastavljena od veoma kvalitetnih domaćih igrača i to je njihova glavna snaga. Sigurno je da tu moraju da se pomenu Kalinić koji je najbolji igrač tima, zatim Davidovac, Dobrić koji igraju jako dobro, Luka Mitrović koji posle povratka iz inostranstva u Zvezdu igra svoju najbolju košarku, kao i Markovića koji je doneo Zvezdi preko potrebno iskustvo. Stranci koji su u timu su dosta kvalitetni i svojim igrama doprinose rezultatima tima. Pre svega bih izdvojio Ivanovića i Holinsa. Zvezda je tim već dugi niz godina gaji odbrambeni stil, u većini slučajeva dozvoljavaju mali broj postignutih poena svojim protivnicima, igraju fizički na obe strane terena sa dosta kontakta. Samim time, ukoliko želimo da igramo sa Zvezdom, moramo da budemo jako dobri 40 minuta u radnim zadacima, pre svega mislim na trčanje u oba smera, i građenje koša, kao i da u svakom trenutku odgovorimo na njihov kontakt".

Petak, 20.00: (1,07) Crvena zvezda (25,0) Mega Mozzart (8,50)

Plej-of domaćeg prvenstva igraće se na dve pobede. Drugi susret na programu je već u nedelju od 12 časova u dvorani Mega Factory, dok bi se eventualna majstorica zakazala u utorak. Od ishoda ove serije zavisiće i početak finala. Ako se drugi finalista odluči u dve utakmice prvi duel za titulu gledaćemo već u sredu, dok bi se u slučaju majstorice početak sledeće faze pomerio za 17. jun.

FMP može još malo da odmori, mada je veliko pitanje u kakvoj će formi uopšte biti igrači Nenada Stefanovića za finale s obzirom da nisu odigrali takmičarsku utakmicu još od dvoboja protiv Budućnosti u prvoj fazi plej-ofa Jadranske lige pre više od mesec dana...

SUPERLIGA SRBIJE - POLUFINALE

20.00: (1,07) Crvena zvezda (25,0) Mega Mozzart (8,50)

FMP Železnik diretkno u finalu posle odustajanja Partizana.


tagovi

Mega MozzartKK Crvena zvezdaDejan RadonjićVlade Jovanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara