Košarkašice Crvene zvezde (©MN Press)
Košarkašice Crvene zvezde (©MN Press)

Crvena zvezda u kvalifikacijama za Evroligu

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 17:53

Košarkašice će od 11. do 13. oktobra pokušati da izbore plasman u elitno takmičenje

Šampionke Srbije košarkašice Crvene zvezde igraće u kvalifikacijama za Evroligu. Danas su objavljena imena klubova koji će naredne sezone igrati u najjačem evropskom takmičenju, kao i timova koji će pokušati do elitnog društva da dođu kroz kvalifikacije.

Prvak naše zemlje će imati priliku da na turniru od 11. do 13. oktobra izbori plasman u Evroligu.

Izabrane vesti

Direktno učešće izborilo je 13 ekipa, a još tri će biti poznate sredinom oktobra. Klubovi koji su već u glavnom delu takmičenja su Fenerbahče (Turska), Tango Burg Basket (Francuska), Avenida (Španija), Šopron (Mađarska), Bereta Famila Sćio (Italija), USK Prag (Češka), BC Polkovice (Poljska), Mehelen (Belgija), Riga (Letonija), Mersin Jenišehir (Turska), Basket Land (Francuska), Valensija (Španija) i Seksard (Mađarska).

U kvalifikacijama će pored Crvene zvezde učestvovati još osam ekipa - Botas Spor (Turska), Vilnev d’Ask (Francuska), Đirona (Španija), Miškolc (Mađarska), Virtus Bolonja (Italija), ACS Sepsi SIC (Rumunija), Olimpijakos (Grčka) i Elizir Landko Ramla (Izrael).

Kvalifikanti će biti podeljeni na tri turnira po geografskim kriterijumima, odnosno blizini. Poznato je i da će ekipe Vilnev d’Aska, Spar Đirone i Virtusa biti u istoj grupi.

Kvalifikacije će biti održane do 11. do 13. oktobra, a svaka grupa će imati po tri ekipe i samo pobednici će obezbediti plasman u Evroligu. Timovi koji budu ostali na drugom i trećem mestu automatski će biti nosioci u Evrokupu.

FIBA Evropa je saopštila da će se žreb za obe grupe ligaškog dela sezone i za kvalifikacione turnire biti održan 15. jula u Minhenu.


tagovi

ŽKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara