Marina Majlković (MN press)
Marina Majlković (MN press)

Zvanično: Evropska šampionka na klupi evropskih vicešampionki

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.04.22. | 14:31

Fenerbahče potvrdio da je angažovao Marinu Maljković

Najavljeno - učinjeno. Marina Maljković novi je trener košarkašica Fenerbahčea. Selektorka reprezentacije Srbije potpisala je ugovor sa vicešampionkama Evrope do kraja aktuelne sezone, uz mogućnost da saradnja bude produžena i na sledeću.

Izabrane vesti

"Želimo da dogovor bude od koristi za naš klub i Marinu Maljković, jedno od značajnih imena evropske košarke. Želimo našem treneru da ima sezone pune pobeda s Fenerbahčeom", navodi se na sajtu najpopularnijeg sportskog društva u Turskoj.

Klub iz Istanbula odmah je predstavio Marinu i njena dostignuća:

"Marina je rođena 26. septembra 1981. godine u Beogradu, ćerka je srpskog trenera Božidara Maljkovića, koji je osvojio četiri titule prvaka Evrope. Sa 16 godina počela je da radi kao pomoćni trener u francuskom Abel de Ruelu, dok je bila i igrač tima. Zatim je 2002. postala trener ženskog tima Ušća, člana trećeg ranga u srpskoj košarci i za dve sezone ga u uvela Prvu ligu. Maljkovićeva je za dve sezone u Hemofarmu osvojila dve duple krune, dok je kao trener košarkašica Partizana za četiri godine isto toliko puta bila prvak Srbije, dva puta je osvojila nacionalni kup i dva trofeja ženske Jadranske lige. Marina je proglašena za trenera godine u Srbiji u svim trofejnim sezonama."

Inostranu karijeru nastavila je da gradi na klupi Liona koji je vodila tri sezone, da bi prvi dodir sa turskom klupskom košarkom imala 2016. kada je preuzela Galatasaraj. Zatim se okrenula Kini i Japanu.

Turski klub apostrofira Marinine reprezentativne uspehe:

"Kao klupska, njena reprezentativna karijera obiluje značajnim dostignućima. Srbija je sa Marinom na klupi u finalu evropskog prvenstva 2015. pobedila 76:68 i tako stigla do prvog kontinentalnog zlata u istoriji. Zatim je osvojila treće mesto na Olimpijskim igrama u Riju 2016, godine pa evropsku bronzu 2019. i evropsko zlato 2021. godine."


tagovi

Marina MaljkovićFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara