CSKA kao Fener, brutalni De Kolo, Baskonija uprskala šansu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.19. | 22:36

Armejci uzvratili brejk i sada vode s 2:1 u plej-of seriji

Juče Fenerbahče, danas CSKA. Favoriti koji su bili u problemu uspeli su da se izvuku, a Armejci su večeras u Vitoriji uspeli da vrate brejk i da pobedom od 84:77 dođu do prednosti od 2:1 u seriji. Sada mogu lakše da dišu jer bi i u slučaju poraza u narednom meču u gostima imali majstoricu kod kuće u kojoj bi rešavali pitanje putnika na Fajnal for. Koji će se igrati baš u Vitoriji.

Imala je Baskonija šansu pred kraj treće i početkom poslednje deonice, ali je nije iskoristila. CSKA jeste bio bolji rival danas i zasluženo je pobedio, a važne poene je dao Nando de Kolo s penala, te Kori Higins u samoj završnici iz igre, ali i sa penala.

Izabrane vesti

Ubedljivo najefikasniji pojedinac večeras bio je De Kolo koji je ubacio čak 28 poena, (5/9 za dva, 4/6 za tri, 6/6 sa penala), a imao je i dva skoka i pet asistencija. Kod domaćina je Pojrije ubacio 19 poena.

CSKA je većim delom utakmice imao prednost, ali i kontrolu nad utakmicom u toku tri prve četvrtine. Već u prvih 10 minuta su Armejci napravili 10 poena razlike, poveli s 28:18 i tako stavili do znanja domaćim navijačima da će se oni pitati. Nando de Kolo je predvodio goste, pomagali su mu Hajns i Klajburn i sve je delovalo pozitivno po ekipu Dimitrisa Itudisa.

Ipak, kako je utakmica imala dalji tok tako se Baskonija mic po mic vraćala u igru i u trećoj deonici je prišla na tri poena zaostatka. Nije domaćin dopustio da se Armejci odlepe i to je obećavalo zanimljiviji razvoj situacije na parketu.

CSKA je ušao u poslednju deonicu sa samo tri poena razlike, a Baskonija se održavala u igri zahvaljujući Vensanu Pojrijeu i Johanesu Vojtmanu, te Darunu Hilijardu. Tada je domaćinu postalo jasno da može do velikog preokreta. Ipak, to se nije dogodilo.

Tu se lomio duel. I tu Baskonija nije izdržala, a imala je šansu. Sada je 2:1 za CSKA koji će u narednom meču moći pobedom da se plasira na Fajnal for. Zaslužena pobeda za izabranike Dimitrisa Itudisa.

EVROLIGA – PLEJ-OF

Utorak

Žalgiris - Fenerbahče 57:66 /u seriji 1:2/
/Volters 15 - Gudurić 17/

Panatinaikos - Real Madrid 82:89 /u seriji 0:3/
/Kalates 17 - Fernandez, Kampaco 16/

Sreda

Baskonija - CSKA Moskva 77:84  /u seriji 1:2/
/Pojrije 19 - De Kolo 28/

21.00: (1,50) Barselona (14,5) Anadolu Efes (2,85)   /u seriji 1:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Nando De KoloKajl Hajns

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara