Andrej Vatutin (©Starsport)
Andrej Vatutin (©Starsport)

CSKA planira da dođe u Beograd, srpski klubovi pozvani u Moskvu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 09:53

Moskovljani bi u Srbiju na pripreme, dok bi Jedinstvena VTB liga da vidi naše ekipe u Superkupu regionalnog takmičenja

CSKA, jedan od divova evropske košarke u ovom milenijumu koji je od mpriključenja Evroligi 2001. godine ulčestvovao čak 14 puta na fajnal foru i u čak četiri navrata pokorio Evropu, posle odluke elitnog takmičenja da ga, zbog ratnih dejstava u Ukrajini, do daljeg suspenduje, mora da se privikava na nove okolnosti. Tokom naredne sezone igraće samo u Jedinstvenoj (VTB) ligi, što znači da će, kako je predsenik kluba Andrej Vatutin rekao, morati značajno da smanji budžet sa prošlosezonskih 2.820.000.000 rubalja (oko 50.000.000 evra).

Izabrane vesti

"Jasno je da nijedan sportski klub ne može da živi izolovan od nove realnosti. Doći će do smanjenja budžeta i to je očigledno. Ali u ovom trenutku još se ne zna koliki će biti buzdžet", izjavio je Vatutin.

U CSKA još nisu doneli odluku gde će na pripreme, ali imaju određene planove.

"Možda će CSKA imati predsezonski trening kamp u Srbiji. Znam i za želju VTB lige da organizuje turnir u Moskvi na kome bi učestovali ruski i srpski klubova. Možda je to u formatu Superkup VTB lige, ali to treba da saopšti uprava Lige."

Ranije je predsednik Jedinstvene lige Sergej Kuščenko potvrdio da će drugi Superkup biti održan od 21. do 25. septembra, na kome bi trebalo da učestvuju i strani klubovi (iz Srbije i Turske).

Bez obzira što neće igrati Evroligu, u CSKA ne žele da sede skrštenih ruku...

"Svesni smo da ne možemo da učestvujemo u Evroligi, ali nema smisla da plačemo i čupamo kosu. Sezonu bez Evrolige vidim kao kao priliku da pružimo šansu mladim igračima", dodao je Vatutin.


tagovi

Andrej VatutinKK CSKA MoskvaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara