CSKA se poigrao sa Lokomotivom i sveo je na 57 poena

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.02.19. | 18:03

Armejci nastavljaju da ređaju pobede

Dugo će CSKA biti neuhvatljiva sila VTB lige. Svaka čast Zenitu, jedinom timu koji je dosad uspeo da baci Armejce na kolena u najjačem regionalnom takmičenju u Evropi, ali to je bio samo loš dan za ekipu Dimitrisa Itudisa i ništa više.

Koliko je CSKA zapravo moćan govore detalji iz susreta sa Lokomotivom iz Krasnodara, inače jednim od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa. CSKA je slavio rutinski sa 70:57, a utisak je da je konačna razlika mogla da bude i mnogo veća, samo da je to dugogodišnji vladar VTB lige to želeo.

Izabrane vesti

Dobro se držala Lokomotiva, treba priznati. Ekipa Vlada Jovanovića posustala je tek u završnih deset minuta, pošto je utrošila sve energetske resurse na pokušaje da sustignu protivnika, koji je bez većih problema održavao prednost blizu ili malo iznad dvocifrene brojke. Nije kriva Lokomotiva, CSKA je jednostavno prejak. Upravo je u poslednjoj deonici CSKA pojačao ritam i sa devet otišao na maksimalnih osamnaest poena viška u završnici (70:52), posle čega je Lokomotiva iskoristila malo protivničke nepažnje i razliku svela na pristojniju distancu.

U pobedničkom sastavu najbolji su bili Nando De Kolo sa 16, Danijel Heket sa 13, Kajl Hajns sa 12 poena i Vil Klajburn sa 11 poena. Lokomotivu predvodili su Mateuž Ponitka, Dmitri Hvostov i Vitalij Fridzon sa po 10 poena. Nekadašnji centar FMP Dragan Apić upisao je dvanaest i po minuta na parketu i po dva poena i skoka, uz jednu asistenciju.  

CSKA ostaje na vrhu tabele sa 16 pobeda iz 17 rundi, Lokomotiva iz 15 utakmica ima 10 recki.


tagovi

CSKA MoskvaKK Lokomotiva KubanjNando De KoloDragan Apić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara