Real – Partizan, drugi čin (©Starsport)
Real – Partizan, drugi čin (©Starsport)

Čuda se ne dešavaju svaki dan, ali se dešavaju: Partizan ne mora ništa, Real u panici – ne ide se u Beograd sa 0:2

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.04.23. | 12:34

Crno-beli drugi put u Madridu, Edi Tavares s limitiranom minutažom

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Madrida)

Navijači hodaju po oblacima i guglaju hotele u Kaunasu sanjajući Partizan Mozzart Bet na Fajnal foru Evrolige. Svi hvale, euforija se seče nožem. Dakle, tu su svi preduslovi da se prospe sve dobro što je urađeno u prvoj utakmici u Madridu. Jer iako crno-beli jesu uradili nešto zaista posebno u meču broj jedan sa Realom, najgore što bi moglo da se dogodi srpskom klubu jeste da dozvoli da ga preplavi osećaj radosti.

Izabrane vesti

Partizan ne mora ništa. Real je taj koji je u ovu seriju ušao kao izraziti favorit i ni brejk u Viznik centru nije to promenio. Samo što Kraljevski klub sada oseća vrelinu pod stopalima. U Beograd se ne putuje sa rezultatom 0:2.

Aristokratsko samopouzdanje Španaca isparilo je u dva poslednja duela sa četom Željka Obradovića. U prvoj ga je delić po delić rezao svaki od 104 poena Partizan Mozzart Beta. U drugom je dobru komadinu odsekao Kevin Panter trojkom u poslednjoj sekundi.

Hvalospeve o sili desetostrukog šampiona Evrope zamenila je briga o kolenu Ediju Tavaresu. Jesu gosti iz Srbije vodili i dok je on bio na terenu, no ne treba zaboraviti da je Tavares za samo 22 minuta na parketu upisao 12 poena, pet skokova i blokadu. Njegov doprinos u u defanzivi teško je izmeriti, ali 221 centimetar u reketu i te kako se osećaju oni koji treba da krenu pod koš.

Dva dana posle prvog meča, Real i dalje krije hoće li div sa Zelenortskih Ostrva biti na terenu ili ne, mada lokalni mediji tvrde da, izuzev u slučaju nekakvog čudesnog preokreta, Tavares ili neće igrati ili će imati vrlo limitiranju minutažu. Da sve bude gore, Vensan Poarje je od ranije povređen, pa će Real igrati bez klasične petice. A, ni plejmejkerima nisu zadovoljni u Madridu. Najdžel Vilijams Gos je u prvom meču preuzeo najveći teret na sebe, odigrao dobro u odbrani ali… On prosto nije nivo Serhija Ljulja iz najboljih dana, a Ljulj se nije ni skidao.

Daleko od toga da Real nema čime da zapreti. Gabrijel Dek se isprsio u prvom meču sa 24 poena, solidan je bio i Žerson Jabusele, ali mnogo više su Španci očekivali od Džanana Muse i Marija Hezonje. Posebno se to odnosi na ovog drugog. Hrvat je na terenu proveo 14 minuta, period igre u kojem je on bio na parketu Partizan je rešio u svoju korist sa 20 razlike.

Sve to naravno ne znači da Partizan Mozzart Bet nema čime da se odupre. Kevin Panter je rivalu već uterao strah u kosti, ali ne treba zaboraviti ni ostale. Alen Smailagić je trojkama držao crno-bele u vođstvu čak i dok je Tavares bio na parketu. Ako njega ne bude bilo možda bi Matijas Lesor to mogao da iskoristi u većoj meri? Važne trojke ubacili su i Aleksa Avramović i Jam Madar, Dante Egzum i Džejms Naneli svakako mogu i više od onoga što su pokazali u prvom meču…

I još jednom: ništa Partizan ne mora. Štaviše, prvi preduslov da nešto uradi jeste da uopšte ni ne razmišlja o tome da se niko u istoriji Evrolige nije vratio posle dva poraza na domaćem terenu. Večeras je nova utakmica, a da bi se ona pobedila, trebalo bi izaći na parket kao da prva nije ni postojala. Kao što je to i rekao Panter, MVP prvog kola plej-ofa sa indeksom korisnosti 33…

Moramo da se ponašamo kao da smo izgubili. Zvuči ludo, ali je bolje tako, da zaboravimo na prvu utakmicu i mentalno ostanemo pribrani, da igramo na pobedu i u drugoj utakmici. Da ostanemo oštri psihički“.

Svesni su svi u crno-belom taboru da je euforija u ovom momentu neprijatelj gotovo koliko i Real Madrid. Da je potrebno zadržati veliko samopouzdanje, ali da opuštanje nikome ništa nije donelo.

Najveća greška bi bila da probamo da igramo opušteno, da ostavljamo nešto za kasnije. Prvo što sam rekao igračima u svlačionici posle pobede je da je sledeća utakmica ključna", pričao je staloženi Obradović koji je sebi dozvolio tek nekoliko sekundi emotivnog pražnjenja kada je Panter pogodio trojku i odmah se psihički vratio baš tamo gde treba da bude.

Oprezan, naoštren i spreman da pomogne igračima da budu u pravoj poziciji za uspeh. To je Obradović maestralno uradio na prvom meču. Real je to osetio na svojoj koži i sada mora da ide na sve ili ništa. Sa ili bez Edija Tavaresa, nije toliko ni bitno.

Sigurno je samo jedno: čeka nas još jedan istinski spektakl. A iako se čuda ne dešavaju svaki dan - ipak se ne dešavaju.

ČETVRTFINALE EVROLIGE, DRUGE UTAKMICE

Četvrtak

20.15: (1,70) Monako (hen -2,5) Makabi Tel Aviv (2,40)

rezultat u seriji 0:1

20.45: (1,50) Real Madrid (hen -4,5) Partizan Mozzart Bet (3,00)

rezultat u seriji 0:1

Petak

20.00: Barselona – Žalgiris

rezultat u seriji 1:0


20.30: Olimpijakos - Fenerbahče

rezultat u seriji 1:0



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara