Viktor Vembanjama (Reuters)
Viktor Vembanjama (Reuters)

Čudo od deteta predvodi Francuze u završnici kvalifikacija za Mundobasket

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.01.23. | 12:37

Vensan Kole objavio spisak za poslednji "prozor", na kome se nalazi i ime Viktora Vembanjame

Selektor Francuske Vensan Kole objavio je listu od 14 igrača na koje računa u mečevima poslednjeg kvalifikacionog prozora za Svetski kup 2023.. Na njemu se nalazi i Viktor Vembanjama, zvezda u usponu Metroplitena koju u klubu trenira upravo Kole.

Naravno, nije zato francuski stručnjak pozvao "čudo od deteta" pod nacionalnu zastavu, već zbog ogromnog potencijala, ali i želje da svestrani igrač koji će biti prvi pik na sledećegm draftu, još više udahne nacionalni duh.

Izabrane vesti

Prethodno Vembanjama koji je odlučio da preskoči reprezentativne obaveze tokom leta kada su Francuzi stigli do evropskog srebra, vratio se u reprezentaciju krajem novembra kada je sa 20, odnosno 19 poena predvodio tim do ubedljivih trijumfa u Litvaniji (90:65) i nad BiH (92:56) kojima je obezbeđena viza za Mundobasket.

Francuska će trenirati dva dana u Nanteru do 22. februara, kada će otići u Češku, gde je u Pardubicama danas kasnije (18 časova) očekuje meč sa domaćinom, inače poslednjeplasiranom ekipom u grupi. Trikolori će potom 26. februara u Anžeu (18 časova) na zatvaranju kvalifikacija igrati sa Litvancima.

Kole se opredelio za ovih 14 igrača. Andju Albisi (Gran Kanarija), Žuon Begaron (Pariz), Igo Benitez (Burg), Malkolm Kazalon (Mega), Silven Fransisko (Peristeri), Demjen Inglis (Gran Kanarija), Ismael Kamagate (Pariz), Pol Lakomb (Strazbur), Nikola Leng (Limož), Joan Kaundu (Monako), Bodijen Masa (Strazbur), Pjer Pelo (Burg), Teri Tarpi (Le Man) i Viktor Vembanjama (Metropoliten).


tagovi

Viktor VembanjamaVensan KoleKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara