""
""

Čujem se svakodnevno s Bogdanom, ali danas nije moj prijatelj

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.09.17. | 08:30

"Ipak mislim da je Bogdan pravi lider. Analiziramo celu ekipu, ali u prve dve utakmice igrao je s prosekom od 24,5 poena, pritom i asistira. Šutnuo je dosad i 19 trojki, što znači da ćemo ipak morati dobro da povedemo računa o njemu", dodaje Džedi Osman

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula)

Izabrane vesti

Naštelovali su nišanske sprave košarkaši Turske za susret sa Srbijom, svesni značaja utakmice (RTS, 20.00), odnosno činjenice da će pobednik imati priliku da pojuri Rusiju i ostane u igri za prvo mesto u Grupi D.

Zato Melih Mahmutoglu kaže da Turska ništa neće prepustiti slučaju i da će se ozbiljno potući sa Orlovima za pobedu.
„Biće to posebna utakmica za nas. Srbija je jako dobar tim, vođa im je moj dobri prijatelj Bogdan Bogdanović. Svi ga dobro poznaju. Osim njega, moramo da uradimo sve da zaustavimo i Bobana Marjanovića. Moramo da odigramo isto kao protiv Velike Britanije, pa i bolje“, jasan je kapiten Fenerbahčea.

Protiv sebe će za protivnika imati doskorašnjeg saigrača – Bogdana Bogdanovića.
„Svaki dan se čujem sa Bogdanom i Nikolom Kalinićem, ali danas na utakmici nećemo biti prijatelji, a-ha-ha. Na terenu se sve menja“, kaže nasmejani Mahmutoglu.

Onda je prešao na malo ozbiljnije stvari.
„Bogdana Bogdanovića svi znaju ovde, poštuju ga jako zbog svega što je uradio tokom dve godine u Feneru. Ali navijači su naši, mi imamo prednost domaćeg terena i moramo to da iskoristimo“.

KVOTE ZA MEČ SRBIJA - TURSKA

Melih se nada da bi krcata dvorana mogla da predstavlja ozbiljan faktor u nadi Turske da može da pobedi.
„Nadam se da će dvorana biti rasprodata i krcata. To je nama mnogo važno. Kao turska reprezentacija na ovom terenu moramo da igramo još bolje, da pružimo navijačima ono što traže. Da budemo mnogo agresivniji, da budemo koncentrisani i da delimo loptu kao što smo radili i protiv Velike Britanije“.

Njegov saigrač i najbolji strelac Turske Džedi Osman ističe lepotu turske košarke kao važan aspekt igre u dosadašnjem delu prvenstva.
„Svi očekuju pobedu, ali verujem da navijači dolaze da nas gledaju zato što smo mladi, željni igre i dokazivanja, volimo da trčimo, da igramo. Više uživaju da nas gledaju kao mlade igrače, a da bi nam pružili podršku, a ne pritisak. Kao i svaka publika, uz dobru košarku želi i pobedu“.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević, ali i njegovi izabranici istakli su baš Osmana kao glavnog igrača ove generacije turske reprezentacije.
„Ne osećam nikakav pritisak. Imam 22 godine, izrastao sam, moram da počnem da igram košarku na najvišem nivou. Pre nego što odem u Klivlend ovo će biti jako dobra prilika za mene da preuzmem odgovornost, da pomognem timu i da svi zajedno pobedimo“.

S obzirom da je od ovog leta igrač Klivlenda, interesovalo nas je da li je imao nekih problema da zaigra za nacionalni tim, kao što su imali mnogi igrači pre prvenstva?
„Pazite, ja još nisam stekao takvo iskustvo. Posle svake utakmice se čujem sa generalnim menadžerom Klivlenda i on mi uporno govori da mu je jako drago što igram na Evrobasketu. Verujem da nema nikakvih problema“.

Boban Marjanović ili Bogdan Bogdanović?
„Ipak mislim da je Bogdan pravi lider. Analiziramo celu ekipu, ali u prve dve utakmice igrao je s prosekom od 24,5 poena, pritom i asistira. Šutnuo je dosad i 19 trojki, što znači da ćemo ipak morati dobro da povedemo računa o njemu. Naravno, Boban je ogroman igrač, a biće jako teško da ga sačuvamo kao takvog“.

Osim lepe košarke, Osman veruje i da je zajedništvo u timu jako važan pokazatelj koliko ova ekipa može na Evrobasketu.
„Zajedno smo već preko 45 dana, svakodnevno smo zajedno, imamo novog trenera, nove igrače. Više je mlađih, nego starijih. Svi smo dobra grupa igrača, svi imaju dobar karakter. Zato se svi osećamo dobro kada smo zajedno. Igramo lepu košarku, što smo i pokazali. Protiv Rusije se možda nismo baš najbolje snašli zbog pritiska prve utakmice, ali verujem da smo na dobrom putu“.

(FOTO: Fiba.basketball)


tagovi

košarkaška reprezentacija TurskeMelih Mahmutoglu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara