Ćus Mateo (Foto: Starsport)
Ćus Mateo (Foto: Starsport)

Čus Mateo: Od početka pričam da će biti duga serija, sada da pokažemo zašto imamo prednost domaćeg terena

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 22:58

Trener Real Madrida izneo utiske posle druge pobede njegovog tima u Beogradu

Igraće se peta utakmica. Real Madrid je uspeo da se izvuče i pobedi u Beogradskoj areni, čime se četvrtfinalna serija definitivno vraća u Vizink Centar. Duel će biti na programu 10. maja od 21 čas.

Trener madridskog sastava Čus Mateo poručio je da je od početka verovao u svoj tim i dva brejka u Beogradu.

Izabrane vesti

“Prvo, saosećam sa porodicama žrtava masakra u Beogradu. Jako tužan dan za sve ljude u Srbiji, pa i u Španiji. Ovako nešto ne sme više da se dogodi, ogromna je bol“, poručio je prvo Mateo, pa dodao:

“Igrali smo konstantno od prve četvrtine, poveli od starta i jako je teško držati prednost sve vreme. Uspeli smo da se držimo u teškim momentima i da zadržimo smirenost. Ledej i Papapetru su odigrali sjajne utakmice, ali smo i mi odigrali dobro, ušli u poslednji minut utakmice sa prednošću. Kada je Partizan prišao na kraju morali smo da odgovorimo i rešimo utakmicu“.

Ko će sada imati psihološku prednost?

“Nije lako, rekao sam od početka da neće biti lako, da će ovo biti duga serija i da Partizan igra jako dobro. Ovde je jako teško dobiti, kao i u Madridu. Partizan i mi smo uspeli da dobijemo na strani. Sada moramo da igramo potpuno smireno u majstorici, da iskoristimo prednost domaćeg terena za koju smo se borili od početka, pogotovo sada kad smo je povratili kroz ova dva gostovanja. Neće to biti dovoljno, sada moramo da pokažemo snagu“.

I ovog puta zonska odbrana je bila jedna od ključnih stvari...

“Na početku nismo mogli da ih zaustavimo onoliko dobro koliko smo hteli. Našli smo u međuvremenu rešenje u zoni, ali to nije naše jedino ili ključno rešenje. Dobro smo se branili i u odbrani čovek na čoveka. Sada je bitno bilo to što smo bili dobri na skoku, što smo bili pametni, što iskoristili naše vrline, opterećivali reket i pogađali otvorene trojke. Nekad je odbrana ključna, istina, ali je potrebno da postoji i balans u napadu“.

Mišljenje o Kevinu Panteru, koji se vraća u sredu...

“Panter je izuzetan igrač, to znamo, moramo da budemo spremni jer igra sa karakterom, sjajan u svakom smislu. Mi treba da odgovorimo kao tim, ne samo na njemu, već i na druge igrače. Da uradimo dobar posao u odbrani i napadu, jer je bitno da postižemo poene, kada odbranimo naš koš“.



tagovi

Čus MateoKK PartizanPartizan Mozzart BetKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara