Ćus Mateo sa košarkašima Real Madrida (Foto: Starsport)
Ćus Mateo sa košarkašima Real Madrida (Foto: Starsport)

Ćus Mateo: Ponekad srce učini nemoguće; Hezonja: Borili smo se kao lavovi

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.05.23. | 06:12

Košarkašima Reala na plasmanu na Fajnal for u Kaunasu čestitao i predsednik Florentino Perez, Serhio Ljulj istakao da je Madriđanima u DNK da se nikada ne predaju

Čudo je napravio Real Madrid. Izgubio dve utakmice kod kuće na startu plej-of serije, a onda dobio dve zaredom u Beogradu, što se činilo kao nemoguća misija. Nije se tu zaustavio, pošto je od minus 18 u majstorici, došao do preokreta i pobede kojom je obezbedio mesto na Fajnal foru Evrolige, sprečio Partizan Mozzart Bet da bukira kartu za Kaunas.

Izabrane vesti

"Ponekad u sportu nema logičnog objašnjena i srce učini nemoguće. Okrenuli smo utakmicu koja je bila veoma komplikovana. Okrenuli smo 0-2 u seriji, kada su mnogi digli ruke i smo par eksera je nedostajalo na našem kovčegu. Znali smo da moramo da iskoristimo ovu priliku, imali smo mnogo povreda i tradicija je bila proti nas, ali igrači su svima dali još jednu lekciju iz ponosa i požrtvovanja. Moramo da budemo ponosni na ovaj tim. Ja sam više nego ponosan na igrače. Ova pobeda je bila kruna svog rada koji smo uložili ove godine. Ispisali smo mali deo klupske istorije", rekao je trener Blakosa, Ćus Mateo.

Serhio Ljulj je bio prilično tih tokom većeg dela serije, makar što se tiče košarkaških elemenata igre, ali je u finišu majstorice dao vredan doprinos. Pritom je njegova nesportska greška izazvala opšti haos na kraju druge utakmice, koji je verovatno preokrenuo čitavu seriju u korist Kraljevskog kluba.

"Borba do kraja i to što nikada ne odustajemo je u našem DNK toliki niz godina. Danas smo to ponovo pokazali. Gubili smo 18 razlike i uspeli da preokrenemo karakterom i zahvaljujućim našem DNK. Srećan san što sam doprineo u odlučujućim trenucima. U petoj utakmici, iskustvo je veoma bitno. Serhio Rodrigez je bio fantastičan, Rudi je odradio brutalan posao. Svi smo se trudili da doprinesemo i na kraju pobeda pripada čitavom timu", istakao je Ljulj.

Kako su Madriđani usporili Kevina Pantera u drugom poluvremenu? Posebno jer im je pravio ogromne probleme i u prve dve utakmice.

"Promenili smo odbranu, postavili zamke. Panter je veoma talentovan igrač, može da pogađa na razne načine, ali uspeli smo da ga umorimo i na kraju nije bio tako uspešan. Bio je to plod timskog napora".

Mario Hezonja je odradio veliki posao, a na kraju postigao i odlučujuću trojku.

"Uvek smo bili takva ekipa, borimo se kao lavovi. Gubili smo 2-0. Otišli na teren na kojem je gotovo nemoguće pobediti i dobili dve utakmice. Imali smo mnogo problema sa povredama, ali borili smo se i ova pobeda će ostati zapisana u istoriji. U ovom timu postoji pobedničko srce, bilo da gubite ili vodite. Na poluvremenu smo ostali mirni, svesni da moramo da podignemo nivo zbog 55 primljenih poena. Uspeli smo i na kraju slavili", dodao je hrvatski košarkaš.

Igrače je po okončanju utakmice pozdravio i predsednik kluba Florentino Perez.

"Posle pete i odlučujuće utakmice plej-ofa Evrolige u Vizink centru, Florentino Perez je čestitao svim igračima i članovima stručnog štaba na epskoj pobedi protiv Partizana i plasmanu na Fajnal for u Kaunasu, po deveti put u poslednjih 12 godina. Predsednik je pozdravio tim i čestitao mu na velikom preokretu i uloženom trudu tokom serije", stoji na sajtu Reala.



tagovi

KK Real MadridKK PartizanPartizan Mozzart BetČus MateoSerhio LjuljMario HezonjaFlorentino Perez

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara