Čus Mateo (©Star Sport)
Čus Mateo (©Star Sport)

Čus Mateo: Žoc je brutalan, prava zver, referenca za sve koji bi da budu dobri treneri

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.04.23. | 14:59

Šef stručnog štaba Real Madrida analizirao je situaciju uoči plej-ofa Evrolige sa Partizan Mozzart Betom

Za Real Madrid preteranog odmora pred četvrtfinale Evrolige sa Partizan Mozzart Betom – nema. Blankosi nepunih 48 sati po trijumfu na teškom gostovanju Huventudu dočekuju crno-bele (utorak, 20.45) u Vizink Centru, sa idejom da domaći teren odbrane po svaku cenu.

Parni valjak u Madrid dolazi spreman da uzme bar jedan brejk, kapiten Kevin Panter već je najavio da bi želeo da crno-beli trijumfuju oba puta kao gosti i završe seriju u tri utakmice, međutim Real Madrid ima svoje planove.

Izabrane vesti

Trener Čus Mateo kaže da je atmosfera u ekipi dobra.

“Uživamo u trenutku i spremni smo za ono što nas čeka. Imamo dobru šansu da odemo na Fajnal for. Znamo kako se igraju ove utakmice, šta je potrebno da bismo otišli dalje, da ostavimo kožu na parketu... Želimo da posle svake utakmice možemo da se pogledamo u oči i kažemo da smo uradili sve“, rekao je Mateo na konferenciji za novinare.

Jedan od najvećih problema Real Madrida je potencijalni umor...

“Ne bih previše o tome. Imamo važnu utakmicu i ne želim da razmišljamo o tim stvarima. Apsurdno je sada pričati o tome da li je trebalo da igramo u subotu ili nedelju, ujutru ili uveče. Ekipa se dobro oseća, oporavljeni smo, uprkos činjenici da smo u krevet legli tek posle 2.30 ujutru. Spremni smo i puni samopouzdanja. Svi su na 100 odsto“.

Mateo je bio pun reči hvale za svog kolegu Željka Obradovića, koga je nazvao “referencom za dobrog trenera“.

“On je izuzetan. Gledao sam ga kako radi posao od mlađih dana i čak smo se sreli kada sam vodio mlađe kategorije Reala, a on osvojao trofeje sa klubom. Oduvek sam voleo da idem na njegove treninge i gledam ga kako radi. On je brutalan trener, zver na klupi i referenca za sve nas koji želimo da budemo dobri treneri. Ali, ovde se ne radi o trenerima, već igračima, jer oni će igrati utakmice, ne mi“.

Kako najavljuje Mateo, Real Madrid imaće na raspolaganju sve igrače kao za duel sa Huventudom. Tada je u opticaju bilo 15 igrača, a van stroja su samo Karlos Alosen zbog oporavka od teške povrede kolena i Vensan Poarje koji je imao hirurški zahvat.

“Videćemo kako će se situacija razvijati sa Poarjeom. Neće biti sa nama u utorak, ne znam kada ćemo ga imati na raspolaganju. Svakako, moram da pohvalim igrače za sav trud koji ulažu. Mnogo tražim od njih, a oni su normalni ljudi i znaju da ne smeju da preskaču proces oporavka. Nisu superheroji. Svi žele da igraju, čak i Vensan, ali znaju koliko je ovo važno“.

Bez Poarjea na raspolaganju, važnost Edija Tavaresa biće još veća.

“Znamo koliko je on važan za nas i koliko je teško čuvati ga kada je na parketu. Znamo gde će nas protivnik najviše napadati, ubeđene sam da ćemo igrati izuzetan plej-of. Imamo mnogo samopouzdanja i igraćemo na vrhuncu forme“.

Ponajbolji igrač Blankosa Mario Hezonja zna koliko je serija sa Partizan Mozzart Betom važna, a takođe odbacuje priče o umoru ekipe i natrpanom rasporedu.

“Priča se o umoru, ali ne vidim kod igrača da se iko žali na neke probleme ili nelagodnost. Nalazimo se u najvažnijem momentub sezone. Nikada se nisam žalio na kalendar takmičenja ili koliko je utakmica. Moraš da igraš i uvek budeš na 100 odsto“.



tagovi

KK Real MadridČus MateoMario HezonjaKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaTop 8 Evrolige

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara