Tejlor Ročesti i Emanuel Teri (©MN Press)
Tejlor Ročesti i Emanuel Teri (©MN Press)

Da li je vreme za Terija i Ročestija?

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.10.20. | 12:10

Zvezdina pojačanja mogla bi da zaigraju protiv Mornara

Dok uprava Crvene zvezde radi sve što je u njenoj moći da Saši Obradoviću obezbedi potpis Džonija O’Brajanta, čini se da su se stvorili uslovi za debitantske nastupe Tejlora Ročestija i Emanuela Terija.

Crvena zvezda od 20 časova dočekuje Mornar u pretposlednjoj utakmici trećeg kola Jadranske lige, a prema nezvaničnim informacijama, Teri i Ročesti očekuju se u sastavu za taj susret.

Izabrane vesti

Obojica su dovedeni kao kapitalna pojačanja i njihovo prisustvo u timu biće od višestrukog značaja. Pre svega, Saša Obradović dobiće širu rotaciju na centarskim i bekovskim pozicijama. Pred Crvenom zvezdom je takođe ozbiljan izazov, pošto u četvrtak u Beograd dolazi ranjeni CSKA, dok je za nedelju zakazano gostovanje Megi u Hali Sportova “Ranko Žeravica“. Teri je u trenažnom procesu desetak dana, dok je Ročesti s ekipnim radom počeo s nekoliko dana zakašnjenja. Kako je prvi imao pozitivan PCR test na virus korona, a drugi bio bez takmičarskog ritma još od marta kada se završila sezona, u Crvenoj zvezdi nisu želeli da forsiraju njihov povratak na parket. Sada su se, izgleda, stvorili uslovi da obojica dobiju svoje minute kako bi u narednom periodu postali važni šrafovi u Obradovićevoj mašini.

"Vrlo nezgodna i odlična ekipa, koja zna da igra i odlično je vođena sa klupe od strane trenera Pavićevića. Vrlo zahtevan protivnik, biće nam potreba dobra koncentracija i energija da pobedimo. Ovaj meč nosi epitet derbija, a ekipa Mornara pokazala je sa pravom zašto ima velike ambicije ove sezone. U top četiri ekipe su sigurno imaju kvalitet na svakoj poziciji", kaže Obradović i nastavlja:

"Pulen igra izvanredno i velika je pretnja u svakom trenutku može da postigne poene. Ajzea Vajthed koga sam i ja trenirao, vidi se napredak i veća zrelost u njegovoj igri sa godinama. Derik Nidam godinama je tu, igrač koji zna i razume igru. Tu je i Keni Gebrijel koji je godinama igrao Evroligu. Ne smemo da zaboravimo i Lukovića koji je pretnja iz reketa, pa odlični šuteri Vranješ i Jeremić. Dobro su izbalansirani, i zato ćemo morati da odigramo dobru utakmicu kako bi došli do pobede".

Mornar je pravi hit dosadašnjeg toka sezone! Ekipa Mihaila Pavićevića ima četiri pobede iz pet utakmica, u kojima je prosečno beležila preko 90 poena! Barani su Unikahi u drugom kolu kao od šale ubacili 90 poena uz 14 trojki, a onda i Breši 95 uz 12 dalekometnih hitaca, dok je ovosezonski rekord od 109 poena isporučen Ciboni.

Mihailo Pavićević (©MN Press)Mihailo Pavićević (©MN Press)

Kao što tradicija nalaže, Mihailovićev Mornar igra brzo i atraktivno, često i na granici “divlje košarke“ uz mnogo ispaljenih hitaca sa distance. Šuterska rotacija nakrcana je dobro poznatim licima regionalne košarke – od Džejkoba Pulena i Dereka Nidama, do Nemanje Vranješa, Marka Jeremića, Seada Šehovića, a čak je i najzvučnije pojačanje ovog leta Keni Gebrijel isprobavao praćku i pogađao, iako je prvenstveno doveden da svojim atletskim sposobnostima pokupi sve slobodne lopte u oba reketa. U reketu komanduje Uroš Luković, a novajlija iz Primorske Aleksandar Lazić dodao je mišiće u redove Mornara. Ono što Barane krasi ove sezone u regionalnom takmičenju jesu ne samo izbalansirana minutaža, već i lista strelaca, na šta će Crvena zvezda posebno morati da obrati pažnju.

“Kad sam vidio najavu Zvezdinih utakmicа i da stoji da je na kraju sedmice očekuje derbi sa Mornarom u ABA ligi malo sam se trznuo, ali lepo je da nas ljudi smatraju ekipom za derbije. U ABA ligi ima još veoma dobrih ekipa kao što su Budućnost, Cedevita, Partizan, evo, i mi smo u tom društvu i zbog toga smo izuzetno ponosni, kao što smo ponosni u na činjenicu da smo najboljji klub na Jadranu“, rekao je Pavićević i nastavio:

“Utakmica sa Zvezdom biće sudar dve različite koncepcije, dva različita stila, jedan koji mi gajimo, fudbalskim žargonom – napadački, tako nam je ekipa i profilisana i drugi koji Zvezda forsira kroz izuzetno čvrstu odbranu, koja ne dozvoljava protivniku da se razigra i koja razbija sve kretnje, pogotovo pozicione napade. U takvoj igri pitanje je kako ćemo se snaći. U pripremnom periodu odigrali smo jednu utakmicu sa crveno-belima i osjetili moć te njihove igre. Nadam se da ćemo ovoga puta biti kudikamo spremniji da odgovorimo na tu čvrstu odbranu“.

Ipak, Pavićević ističe da Mornar ni ovog puta neće istrčati na parket s belom zastavicom u rukama, a kao važan faktor konačnog ishoda pominje – odbranu.

“Moramo biti na visini zadatka što se tiče odbrane jer Zvezda je evroligaš, najmoćnija ekipa u ABA ligi i kroz igre koje je pružila na početku sezone potvrdila je da je glavni favorit za titulu u regionalnom takmičenju. Za razliku od nas, Zvezda ima u oba smera jaku igru. Mi još radimo na našoj odbrani. Na prethodnim utakmicama je odbrana dobro funkcionisala, nadam se da ćemo je zadržati na tom nivou i u Beogradu jer Zvezda, kao i mi, ima izuzetne pojednice, izuzetne napadače“.

Crvena zvezda nikada dosad nije poražena od Mornara u Beogradu, a susreti su se uglavnom završavali s velikim brojem poena...

ABA - 3. KOLO

Petak

Cedevita Olimpija - Split 94:66

/Džons 19 - Luković 12/

Subota

Igokea - Primorska 89:71

/Ilić 20 - Macura 25/

Budućnost - Borac 86:83

/Ivanović 27 - Džons 21/

FMP - Partizan 90:103

/Nenadić 26 - Miler Mekintajer 23/

Nedelja

17.00: (3,05) Cibona (15,0) Mega (1,45)

20.00: (1,25) Crvena zvezda (17,0) Mornar (4,40)

Ponedeljak

18.00: (1,60) Zadar (14,5) Krka (2,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Emanuel TeriTejlor Ročesti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara