Košarkaši Crvene zvezde (©Star Sport)
Košarkaši Crvene zvezde (©Star Sport)

Da se ne ostavlja za kraj: Vreme za overavanje prvog mesta

Vreme čitanja: 4min | pon. 01.04.24. | 08:49

I sa mirom dočeka plej-of u kojem će izvesno biti isti rival na prvom koraku

Prvu je propustila pre tačno nedelju dana protiv Mege, drugu šansu da osigura čelnu poziciju za plej-of Crvena zvezda ima od 18 časova, kada u goste stiže Studentski centar.

Crveno-beli se iz tehničkih razloga nakratko vraćaju u dvoranu Aleksandar Nikolić i možda će baš to biti ključno za overavanje prvog mesta, uz dobro poznati ambijent i pun(ij)e tribine. Ekipa se iz Madrida vratila sa delimičnim osećajem zadovoljstva posle odlične partije na parketu branioca evropske krune i za pun ugođaj nedostajao je verovatno još jedan momenat hladnokrvnosti u napadu ili dobra odbrana. No, Crvena zvezda je pokazala reakciju u Madridu i to je dosta bitno, pogotovo nakon pada u finišu duela sa Megom.

Izabrane vesti

18.00: (1,95) Crvena zvezda (hendikep -18,5) Studentski Centar (1,75)

Kako je najavljeno iz kluba, Janis Sferopulos bi za današnji susret trebalo da računa na Miloša Teodosića, mada ne bi bilo iznenađenje ako bi se još neko sa liste povređenih ili u fazi oporavka danas priključio ekipi. Sam Teodosićev povratak značiće mnogo ekipi da ispuni primarni cilj i dočeka plej-of na vrhu tabele, pogotovo jer se unapred 'crta' da Studentski centar bude rival i u četvrtfinalu. Studenti trenutno imaju 11 pobeda, koliko i Split, ali uz bolji međusobni skor. Kako crveno-beli gostuju upravo na obali Jadranskog mora u poslednjem kolu, tim Dejana Jakare ima veće šanse za osmo mesto iako na kraju čeka Budućnost.

"Igramo protiv ekipe koja se bori za plasman u plej of ABA lige. Sa druge strane, mi želimo da se vratimo na pobednički put i pobedama, a konkretno ova u ponedeljak donela bi nam prvo mesto na tabeli pred plej of. Kao i uvek, ali posebno pred ovaj meč, koncentracija i energija moraju da budu na maksimalnom nivou! Pozivam naše navijače koji su nam uvek bili ogromna pomoć da dođu u Pionir i pruže nam važnu podršku u ovoj utakmice", poručio je Janis Sferopulos, na šta je kapiten Branko Lazić dodao:

"Izuzetno važna utakmica je pred nama i to sa dobrim timom koji je u borbi za bolju poziciju pred plej of. Svoj kvalitet i mogućnosti pokazuju tokom cele sezone i moramo da pristupimo ovoj utakmici izuzetno ozbiljno, čvrsto i sa maksimalnom koncentracijom na terenu. Znamo odakle nam preti najveća opasnost, ali verujem da ćemo uz podršku naših navijača i sa tribina, svi zajedno doći do važnog cilja, a to je prednost domaćeg terena u doigravanju i prvo mesto".

Studentski centar u Beograd dolazi po iznenađenje, a glavno oružje u pokušaju da se ostvari veliki rezultat biće Mateo Drežnjak. Hrvatski bek igra vrlo dobro u drugom delu sezone i u minulih pet kola dva puta je ubacio po 26 poena - Borcu Mozzart i FMP iz Železnika. Istina, u prošlom kolu se protiv Partizan Mozzart Beta nije proslavio, jer je susret završio sa sedam poena i tri ispaljene lopte. Obri Dokins pruža najkonstantnije role tokom sezone i prva je violina ekipe od odlaska Kenana Kamenjaša u Budućnost, sa 10,6 poena uz gotovo 40 odsto za tri.

"Za kraj ABA lige imamo najteži raspored od svih ekipa. Svaka utakmica je prilika za naše mlade igrače da vide gde se nalaze u ovom momentu u odnosu na evroligaški nivo. Želja i energija neće biti sporni, a za šta će to biti dovoljno videćemo na kraju meča", rekao je Dejan Jakara, dok je Vasilije Baćović dodao:

"Suočavamo se sa velikim izazovom, protiv vodeće ekipe lige, ali to nas samo dodatno motiviše. Znamo da su jaki, da poseduju evroligaški kvalitet, ali mi smo ovde da pokažemo našu želju i borbu. Svaka šansa koja nam se pruži, nadamo se da će biti iskorišćena do maksimuma. Ovo je utakmica u kojoj se borimo za naš put prema plej-ofu i daćemo sve od sebe da ostvarimo taj cilj".

Crvena zvezda je u dosadašnjih pet okršaja svaki put dobila Studentski centar i vredi da se tradicija nastavi.

Za četvrtak od 19 časova zakazan je duel sa Olimpijakosom u Beogradskoj areni, što će biti Zvezdin oproštaj od Evrolige pred svojom publikom.

ABA LIGA – 25. kolo

Četvrtak:

Zadar – FMP Železnik 72:75

/Božić 26 – Kuzmić 18/

Subota:

Krka – Cedevita Olimpija 92:78

/Stergar 17 – Kobs 16/

Mornar – Borac Mozzart 80:78

/Veders 25 - Tasić 19/

Cibona - Igokea 70:77

/Aranitović 21 – Nakić 16/

Nedelja:

Mega - Split 92:78

/Đurišić 31 - Fundemberk 25 /

Budućnost - Partizan Mozzart Bet 83_89

/Megi 17 - Ledej 22/

Ponedeljak:

18.00: (1,95) Crvena zvezda (hendikep -18,5) Studentski Centar (1,75)



tagovi

KK CrnokosaABA ligaMiloš TeodosićJanis SferopulosStudentski centar

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara