Dejan Davidovac i Nikola Milutinov (©Star Sport)
Dejan Davidovac i Nikola Milutinov (©Star Sport)

Dabl-dabl Davidovca i nova odlična partija Milutinova za 30. pobedu CSKA pred početak plej-ofa VTB lige

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 17:49

Armejci će kao prvoplasirani iz ligaškog dela igrati u četvrtfinalu protiv Avtodora

Gotovo je ligaški deo takmičenja u VTB ligi, a CSKA je tačku stavio 30. pobedom. Savladao je Lokomotivu Kubanj 94:74 i sprečio je da se domogne prednosti domaćeg terena u plej-ofu.

Moskovljani su sa učinkom 30-2 kao ubedljivi lideri obezbedili učešće u doigravanju, gde će se sastati sa Avtodorom, a do poslednje pobede u nizu još jednom ih je vodio srpski tandem Dejan Davidovac - Nikola Milutinov.

Izabrane vesti

Bivši košarkaš Crvene zvezde je susret okončao sa dabl-dablom od po 10 poena i skokova, dok je Milutinov uz 12 poena ubeležio osam skokova i tri asistencije.

Davidovac je ligaški deo okončao kao jedan od retkih igrača sa maksimalnim brojem nastupa, a kada se doda i učešće na Superkupu i Kupu, odigrao je 37 utakmica i prosečno beležio 7,1 poen i 3,6 skokova.

Milutinov je jedan od glavnih MVP kandidata sa prosekom od 15,8 poena i 8,7 skokova, a već je proglašen i za najboljeg igrača VTB lige u oktobru.

Tako će se Davidovac i Milutinov sudariti sa Radetom Zagorcem (11 poena i 5,1 skok) na startu plej-ofa, a preostale parove četvrtfinala čine Uniks - Parma, Zenit - MBA i Nižnji - Lokomotiva Kubanj.

Prednost domaćeg terena imaju prvopomenute ekipe, što znači da će sastav Zorana Lukića, za koji nastupaju Dragan Apić i Nikola Rebić, početi seriju sa timom iz Krasnodara pred svojim navijačima. Sudar četvrtoplasiranog Nižnjeg i petoplasirane Lokomotive najviše obećava u prvoj rundi plej-ofa, a uz činjenicu da će imati više mečeva kod kuće u seriji na tri pobede, Lukićeva ekipa dočekuje sudar sa četom Aleksandra Sekulića u odličnom raspoloženju, pošto je nedavno osvojila i Kup Rusije.

Prvi mečevi četvrtfinala na programu su 31. marta, a plej-of otvaraju upravo Nižnji i Lokomotiva Kubanj od 18.30.

PLEJ-OF VTB LIGE - ČETVRTFINALE

(1) CSKA Moskva - (8) Avtodor Saratov

(4) Nižnji Novgorod - (5) Lokomotiva Kubanj

(2) Uniks Kazanj - (7) Parma Perm

(3) Zenit Sankt Peterburg - (6) MBA Moskva



tagovi

VTB ligaKK CSKA MoskvaDejan DavidovacNikola MilutinovNižnji NovgorodKK Lokomotiva KubanjZoran LukićAvtodor SaratovRade Zagorac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara