Nikola Milutinov (©Starsport)
Nikola Milutinov (©Starsport)

Dabl-dabl Milutinova na prvom zvaničnom meču po povratku u Olimpijakos, već je na pragu trofeja

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.09.23. | 18:20

Crveno-beli u finalu Super kupa

Pred početak sezone u grčkom šampionatu, tradicionalno se igra Super kup, a u prvom polufinalu sastali su se Peristeri i Olimpijakos. Iako je ekipa Vasilisa Spanulisa na momente pružala dobar otpor, već u trećem kvartalu tim iz Pireja je uspostavio potpunu kontrolu, da bi i poslednje dileme otklonio sredinom odlučujuće deonice, te je slavio sa ubedljivih 84:64 i plasirao se u finale.

Za trofej, koji je osvojio i prošle godine, Olimpijakos će se boriti protiv pobednika duela između Panatinaikosa i PAOK-a.

Izabrane vesti

Najzaslužniji za trijumf ekipe Jorgosa Barcokasa bio je povratnik Nikola Milutinov. Srebrni srpski reprezentativac iz Manile je na drugom zvaničnom debiju u crveno-belom ubeležio dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, te tako pokazao da će biti velika snaga Olimpijakosa u predstojećoj sezoni.

Crveno-beli su letos ostali bez dvojice ključnih igrača, Saše Vezenkova i Kostasa Slukasa, ali nema sumnje da će im Milutinov pomoći da što pre zaborave bugarskog i grčkog internacionalca.

Barcokasa može da raduje i dobra partija još jednog povratnika u klub, Najdžela Vilijamsa Gosa. Bivši bek Partizana je poput Miltinova brojao do 16. Ispratio ih je kapiten Kostas Papanikolau sa 12 poena.

Kod Peristerija se istakao bivši košarkaš FMP-a, Džejlen Hends, koji je odigrao sjajan meč protiv velikog favorita. Američki bek je susret okončao sa 24 poena i sedam asistencija. Keni Vilijams je dodao 12 poena, a istakao se još jedan košarkaš koji je svojevremeno nosio crno-beli dres, ali i branio boje Crvene zvezde, Nemanja Dangubić. Srpski krilni košarkaš je susret okončao sa 11 poena.


tagovi

KK OlimpijakosNikola MilutinovNajdžel Vilijams GosNemanja DangubićPeristeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara