(©VTB)
(©VTB)

Dalas Mur: Kod Milutinova u stanu sam navijao za Partizan, Davidovac odmah krenuo da šalje poruke

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.02.23. | 19:10

Američki internacionalaca i nekadašnji košarkap Partizan Mozzart Beta pričao je za naš portal posle osvojenog takmičenja u brzom šutiranju trojki na VTB Ol-staru

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Moskve)

Dok je Demijan Lilard u noći između subote i nedelje odneo pobedu u brzom šutiranju trojki na prestižnom NBA Ol-star vikendu, VTB liga je takođe spremila svoj dogđaj, veoma nalik na onom iz Sjedinjenih Američkih Dežava. Nekada najbolja regionalna liga možda više nije na vrhuncu iz dobro poznatih razloga u Rusiji, ali to ih nije sprečilo organizatore da naprave istinski šou u kojem je mnoge oduševio nekadašnji igrač Partizan Mozzart Beta, a sada CSKA Moskve – Dalas Mur.

Izabrane vesti

Baš kao Lilard iz Portlanda, Mur je podigao publiku na noge preciznim šutem u takmičenju koje je u osvojio i koje mu je donelo nagradu od 500.000 rublji (nešto više od 6.000 evra).

„Prelep događaj, iskreno nisam se puno spremao za samo takmičenje. Šut za tri poena je deo moje svakodnevne rutine, treninga, na utakmicama se oslanjam na šut, tako da je sve ispalo baš lepo. Moram da priznam da mi je ovo prvo takmičenje, nije nimalo lako šutnuti toliko puta za vrlo kratko vreme“, priča Mur koji je u prvoj rundi zabeležio 20 poena što je bilo dovoljno za prolaz u finale gde je takođe blistao, a tamo ga je čekao još jedan bivši igrač Partizana, doduše pomalo zaboravljeni Entoni Braun koji je imao vrlo kratko epizodu u crno-belom dresu, ali se neuporedivo bolje snašao u Uniksu.

Uostalo, snašao se baš kao i Dalas Mur. Posle sezone u Humskoj, stigao je poziv iz Moskve u momentu kada je CSKA imao manjak igrača.

Super mi je ovde, otvorila se prilika posle Partizana da dođem Moskvu, iskoristio sam je i stvarno ne mogu da se požalim, lepo mi je. Trener mi je takođe ukazao poverenje i sve se lepo sklopilo. Grad je prelep, ljudi su dobri, a evo bio sam i deo ovog prelepog Ol-star događaja“.

Poziv „armejaca“ je stigao poprilično kasno, pred sam početak takmičarske sezone u VTB ligi.

Potpisao sam na dva meseca i kada je prvobitni ugovor istekao, trener je otvoreno rekao da želi da me zadrži, menadžment je takođe stao iza te odluke i onda nije bilo dileme kod mene. Ukazano mi je poverenje, kako od trenera tako i od saigrača, jednostavno nemam zamerku na čitavu organizaciju kluba i ljudi, a uz to i porodici se svidelo ovde i to je još jedna vrlo bitna stavka“.

Neizbežna tema bio je Partizan. Iako je proveo samo jednu sezonu u Humskoj, kako sam ističe, zauvek će pamtiti taj period.

Skoro svaku utakmicu Partizana pratim, čujem se sa momcima redovno. Navijam za njih, znam da ćete da me pitati i za derbi protiv Zvezde...“

Uradili smo baš to.

Gledao sam naravno Kup utakmicu i to ne sam“.

Uz smeh nastavlja Amerikanac... kao još uvek ne verujem kako se završio polufinalni okršaj na Kupu Radivoja Koraća.

„Nikola (Milutinov) me je pozvao, gledali smo zajedno u njegovom stanu, navijali... Vodili smo 18 razlike, ali... Drugo poluvreme je bilo... Propast. Posle utakmice nije prošlo deset minuta, Dejan Davidovac je krenuo da mi šalje poruke hahahaha, ali dobro, sada je njegov trenutak. Ne brinem se za Partizan, stvano igraju dobru košarku, videlo se to u Evroligi, mislim da mogu svakoga da pobede. Navijam da prođu u Top8, zaista svim srcem verujem da mogu da urade, a i biće još utakmica sa Zvezdom, biće pobeda

Za kraj Amerikanac je pričao o Nikoli Milutinovu koji je bio na spisku igrača za Ol-star ali zbog lakše povrede je već otišao za Beograd gde će se spremati da pomogne Srbiji na kvalifikacijama za Mundobasket.

Nikola je sjajan momak, pravi lider CSKA. Nema potrebe da pričam o njegovim kvalitetima na parketu, to svi vide. Eto sada je u Beogradu, i Dejan je sa njim. Želim im sreću u dresu reprezentacije“, završava Mur razgovor za naš portal.



tagovi

Dalas MurKK PartizanKK CSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara