©AFP
©AFP

Dalas za dva minuta istopio minus osam, Detroit trojkama Hejza do pobede u produžetku

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 03:43

Luka Dončić i Bojan Bogdanović posebno raspoloženi, Hrvatu više povoda za zadovoljstvo (131:125)

Uzbudljiv duel između Detroita i Dalasa pripao je domaćinu (131:125) koji je otpor rivala slomio tek u produžedku. Ofanzivno veoma inspirisani timovi od starta su ušli u susret spuštenih gardova, a razlika dugo nije iznosila više od dva poseda. Ipak, u trećoj četvrtini Pistonsi su uspeli da staknu dvocifrenu prednost koju su uz oscilacije očuvali do završnice poslednje četvrtine. Poslednja dva minuta igre Dalas je dočekao sa osam poena zaostatka, među tim serijom 8:0 uspeo je da odvede susret u produžetke.

Tokom dodatnih pet minuta posebno inspirisan bio je Kilijan Hejz koji je sa osam poena prelomio utakmicu, a sve dileme definitivno je otklonio sa dve vezane trojke. Uz francuskog košarkaša impresivan poenterski učinak, posebno za tri, imao je Bojan Bogdanović koji je postigao pet od šest trojki uz ukupno 30 postignutih poena. Na drugoj strani, najefikasniji je je bio Luka Dončić koji je utakmicu završio sa 35 poena na mom kontu uz koje je dopisao i deset asistencija.

Izabrane vesti

Dalas je u prethodnom kolu savladavši Golden Stejt nagovestio buđenje prekinuvši niz od četiri poraza, međutim uz novu packu stigao je do učinka od 10 pobeda i 11 poraza. Istovremeno, Detroit je stigao do tek šeste pobede u 24 kola.

Maverikse već sutra očekuje gostovanje Njujork Niksima, a Pistonsi će ponovo na teren u nedelju uveče kada im je gost Memfis.

NBA

Detroit - Dalas 131:125

/Bogdanović 30 - Dončić 35/



tagovi

NBA ligaDalasDalas MaveriksDetroitDetroit Pistons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara