©AFP
©AFP

"Dame time", drugi deo: Lilard u najluđem takmičenju trojki odbranio trofej

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 03:58

Raspoloženi šuteri ukrasili veče, prošlogodišnji šampion ostao na tronu

Godinama unazad najzanimljiviji segment Ol star vikenda uz samu utakmicu je nadmetanje u šutiranju trojki, a akteri ovog takmičenja večeras su režirali spektakularnu borbu u kojoj je epitet najboljeg pripao braniocu trofeja Demijanu Lilardu.

Raspoloženi šuteri briljirali su večeras, te su čak četvorica od šest učesnika upisala 26 poena. Nesvakidašnja situacija uticala je da Tre Jang, Karl Entoni Tauns, Tajris Halibarton i Demijan Lilard pre finalnog okršaja odmere snage u baražu iz kojeg je za trojicu imalo mesta u odlučujućoj rundi.

Izabrane vesti

Najlošiji rezultat u dodatnom periodu ostvario je košarkaš Indijane, te su uloge u poslednjem činu šuterskog trilera pripale Taunsu, Jangu i Lilardu. Tauns, koji je u konkurenciji bekova uspeo da ostavi sjajan utisak, prikupio je 24 poena u poslednjoj rundi, a njegov rezultat ponovio je i Jang, pa je branilac krune imao jasan zadatak.

Serija poena uticala je da košarkaš Baksa šuteve sa poslednje pozicije dočeka sa 24 poena, te mu je trebao još samo jedan pogodak, ali je potom nanizao sve promašaje do šarene kojom je najzad pocepao mrežicu i odbranio trofej.

Uspeo je Lilard tako da ponovi uspeh iz prethodne sezone, iako je u aktuelnoj imao vrlo loše procente šuta za tri, pa je odbranivši krunu stao je rame uz rame sa Mark Prajsom, Džefom Hornačekom, Predragom Stojakovićem i Džejsonom Kaponom, dok su ispred svih još Leri Bird i Kreg Hodžiz sa po tri vezana trofeja.

Posle uzbudljive borb za epitet najboljeg u šutiranju trojki usledilo je egzibiciono nadmetanje humanitarnog karaktera između Stefa Karija i Sabrine Jonesku. Košarkašica je bacila rukavicu u lice asu Golden Stejta stigavši do 26 poena, međutim to se ispostavio kao dostižan cilj za Karija koji je slavio sa 29.

Pobednik u ovom dvoboju međutim ostao je manje bitan jer je susština bila u broju pogodaka s obzirom na to da je svaki nosio dodatni novac za donaciju u humanitarne svrhe.



tagovi

Demijan Lilardnba ol star

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara