""
""

Dan kada je Srećko Jarić srušio milanskog giganta

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.01.17. | 11:06

Beogradski Radnički nekada je zaista bio veliki klub

To je bilo vreme, možda i nepojmljivo za današnje generacije, kada je treći beogradski klub, Radnički sa Crvenog krsta, bio prava sila. Igrali su Krstaši jednu od najboljih sezona u klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

U četvrtfinalnoj grupi tadašnjeg Kupa pobednika kupova, žreb ih je, pored ostalih, bacio i na slavnu Olimpiju iz Milana. Međutim, ta slava joj ništa nije značila u ovom okršaju.

Ekipa Milana Cige Vasojevića, predvođena maestralnim Srećkom Jarićem, bacila je na kolena Olimpiju. Plejmejker Radničkog je sa 24 poena bio najbolji strelac i najzaslužniji za ubedljivu pobedu nad italijanskim velikanom. Pravi dokaz o tome da se na beogradskom Krstu u to vreme još uvek igrala vrhunska košarka.

Inače, te sezone beogradski klub je stigao do finala Kupa pobednika kupova, ali je u meču za titulu u Palma de Majorci slavio italijanski Kantu.

RADNIČKI BEOGRAD - OLIMPIJA MILANO 87:73 (45-39)

RADNIČKI: Dr. Ivković 10, Vučinić 3, Stanković, Prelević, Živanović 2, Marović 22, Damnjanović 17, Jarić 24, Tasić 9, Župančić.

OLIMPIJA: Frančeskato 4, Boseli 8, Feračini 5, Hansen 10, Vekijato 6, Menati 6, Bjanki 18, Silvester 16, Brumati, Benati.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Srbijadogodilo se na današnji danRadnički BKK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara