Danijel Jusup (©ABA LIGA - Zadar / Zvonko Kucelin)
Danijel Jusup (©ABA LIGA - Zadar / Zvonko Kucelin)

Danijel Jusup: Partijom sezone do pobede, Partizan stigao umor zbog Evrolige

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 19:48

"Nekad i mi izgledamo smešno, dosta je do nas, ali dosta i do Partizana"

Teško da su u Zadru mogli da zamisle bolji sportski poklon svojih košarkaša za praznike od pobede nad aktuelnim šampionom Jadranske lige.

Zadrani su nošeni sjajnim prošlogodišnjim MVP Lukom Božićem i raspucanim Dariom Drežnjakom koji je pogodio sedam trojki naneli crno-belima četvrti poraz, na veliku radost trenera Danjela Jusupa.

Izabrane vesti

"Kao što smo mogli da vidimo, u fantastičnoj atmosferi igrali smo dosta nadahnuto, najbolje ove sezone. To je rezultiralo kontranapadima i otvorenim šutevima na početku utakmice. Partizan je sjajna ekipa, evroligaška, stigao ih je umor, izgledali su umorni naročito na početku utakmice i rekao sam svojim momcima da to moramo da iskoristimo. Imali smo nekoliko nadahnutih igrača, pre svega Darija koji je ubacio sedam trojki. Držali smo skok i podelili 19 asistencija, što nas je držalo u utakmici. Pružili smo fantastičnu partiju, čestitam ekipi i navijačima", rekao je Jusup koji je svima poželeo srećan Božić.

ŠAMAR ZA PARTIZAN U ZADRU!

Konstatacija novinara bila je da je večeras "Zadar izgledao kao evroligaš, a ne Partizan" zbog konstantno visokog ritma u kojem je igrao svih 40 minuta.

"Nekad i mi izgledamo smešno, dosta je do nas, ali dosta i do Partizana. Videlo su da su bili tromi, spori, imali su dve evroligaške utakmice. Kada smo videli da možemo, dobili smo samopouzdanje, momci su bili motivisani, igrači sa klupe su dali veliki doprinos".

Danijel Jusup danima nije bio na svom radnom mestu zbog viroze, pa su treninge vodili njegovi pomoćnici.

"Oni su vodili treninge, došao sam bio u subotu uveče da vidim trening. Ja sam spremao meč, ali su moji pomoćnici vodili treninge, čestitam im na dobro odrađenom poslu".

Zadar sada ima sedam pobeda iz 13 kola i potvrdio je ozbiljnu kandidaturu za plej-of i možda čak prednost domaćeg terena bar u prvoj rundi.


tagovi

Danijel JusupKK Zadar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara