Danilo Anđušić (© Star Sport)
Danilo Anđušić (© Star Sport)

Danilo Anđušić - čovek u odelu Kevina Pantera

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.11.23. | 09:34

Zamenik kapitena Partizan Mozzart Beta, Danilo Anđušić, odigrao je najbolji meč u sezoni do sada ubacivši 16 pena protiv Albe koji su pomogli da se slomi otpor protivnika iz Berlina

Morao je Partizan Mozzart Bet pošteno da zasuče rukave sinoć protiv Albe. Najgore ekipe u Evroligi, barem kada su rezultati u pitanju. Mučio je klub iz Berlina crno-bele dugo... Igrala se čudna košarka, sa mnogo izgubljenih lopti (ukupno 30), ali na kraju kada je trebalo ekipa Željka Obradovića je slomila otpor protivnika, a lider na parketu u tom momentu je bio Danilo Anđušić, kapiten u odsustvu Kevina Pantera.

Odigrao je 26 minuta, ubacio je 16 poena, od toga četiri trojke iz sedam pokušaja. Većina tih poena je stigla u drugom poluvremenu kada je Partizan uspeo da slomi otpor Nemaca. Naravno nije Anđušić sam bio, veliki udeo u pobedi ide na račune Alekse Avramovića, Džejmsa Nanelija i Zeka Ledeja.

Izabrane vesti

Međutim, njih trojica imaju odavno zacementirane uloge, posebno kada pričamo o Ledeju i Naneliju koji su i prošle sezone donosili pobede. Avramović je takođe jedan od stubova u Partizanu, ali realno... ozbiljan iskorak je napravio i iskusni bek-šuter koji je prošle sezone često ostajao na klupi.

Sada je međutim to potpuno drugačije. Čak i kada ga šut ne služi, Anđušić uvek ima ulogu na terenu, igra u proseku skoro 17 minuta u Evroligi, pamti se posebno minutaža protiv Olimpijakosa u Pireju kada je igrao skoro 35 minuta, ali sinoć protiv Albe je odigrao najbolju utakmicu do sada, pokazao Obradoviću, navijačima, saigračima, ali u protivniku da je kalibar igrača koji donosi prevagu na parketu i tako sjajno odmeni Kevina Pantera, glavnog egzekutora u Partizanu.

Pomenuli smo da je pogađao u ključnim momentima, ali i u odbrani je obavio odličan zadatak, nije gubio lopte, a kada se to sve sabere dobije se učinak koji idealno pokriva izostanak pomenutog Pantera. Američki internacionalac se i dalje oporavlja, naciljano je da se naredne nedelje vrati na parket, a svakako će se taj period lakše prebroditi kada je Danilo Anđušić na visokom nivou kao što je to bio slučaj sinoć protiv Albe.

Postalo je mnogima evidentno da je Danilo Anđušić sada izuzetno bitan šraf u mašineriji Partizana pa je vrlo često suočen sa pitanjima o dobroj formi i boljim partijama u odnosu na prošlu sezonu. Uvek je davao isti odgovor, da se ništa suštinski kod njega nije promenilo.

"Vredno treniram i uvek verujem u sebe", rekao je Anđušić jednom prilkom.

On je na najbolji mogući način otvorio sezonu. Protiv Mornara je ubacio 23 poena, pritom je pogodio pet trojki iz pet pokušaja. U regionalnoj ligi u proseku ubacuje 11 poena. Pamti se samo lošija partija protiv Mege kada je ostao bez poena. Na nuli u Evroligi je bio protiv Makabija, Barselone i Bajerna u prošlom kolu kada je promašio svih pet šuteva, ali je baš u toj situaciji pokazao pravi mentalitet.

U utorak uveče je promašio sve, a već u petak izašao na parket Arene kao da se ništa nije desilo, preuzeo odgovornost protiv Albe, iskopručio gorepomenutih 16 poena i tako na najkonkretniji način pomogao klubu iz Humske da upiše četvrti trijum u Evroligi.

"Ne gledamo previše na ono što je bilo. Uvek takve stvari mogu da odu na jednu i drugu stranu. Nadamo se da će u nastavku sezone ići nama u korist. Moglo je da bude drugačije, moglo je da bude i lošije. U dobroj smo poziciji, sve držimo u našim rukama. Moramo da nađemo svoj ritam i igru, tako ćemo da počnemo da pravimo dobre rezultate“, rekao je Anđušić posle utakmice.

Anđušić će sa ostatkom crno-bele ekipe iskoristiti subotu da se odmori, potom u nedelju kreće priprema za novi izazov. U ponedeljak crno-beli idu u Ljubljanu gde ih čeka težak meč protiv Cedevita Olimpije u ABA ligi.

EVROLIGA - 9. KOLO

Četvrtak

Makabi - Fenerbahče 78:73

/Braun 18 - Biberović, Vilbekin 18/

Olimpijakos - Crvena zvezda 88:83

/Piters 28 - Nedović 26/

Milano - Anadolu Efes 92:76

/Šilds 18 - Klajburn 18/

Real Madrid - Monako 91:73

/Musa 21 - Motiejunas 14/

Petak

Žalgiris - Bajern 74:73

/Šmits 16 - Ibaka 20/

Asvel - Baskonija 81:88

/Skot 22 – Hauard 35/

Panatinaikos - Virtus Bolonja 90:76

/Mitoglu 24 – Belineli 20/

Barselona - Valensija Barselona 74:70

/Veseli 17 – Džons 15/

Partizan Mozzart Bet - Alba 89:74

/Avramović 20 – Timan 21/



tagovi

Danilo AnđušićKK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara