Danilo Anđušić (©Starsport)
Danilo Anđušić (©Starsport)

Danilo Anđušić: Nismo se snašli na njihovu zonu, Lesor će nam značiti u borbi sa Tavaresom, pa da u četvrtak završimo seriju

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 23:13

Bek Partizan Mozzart Beta izneo utiske posle poraza u trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige

Preživeo je Real Madrid furiozan start Partizan Mozzart Beta i uz pomoć gorostasa sa Zelenortskih ostrva, Valtera Tavaresa, ali i bivšeg igrača crno-belih, Najdžela Vilijams Gosa, uspeo da se vrati u igru, stigne do preokreta u drugom poluvremenu, a potom i do pobede. Nije ekipa Željka Obradovića iskoristila prvu meč loptu u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. pred preko 20.000 navijača u Štark Areni (80:82), ali će u četvrtak imati drugu.

Izabrane vesti

"Nismo odigrali lošu utakmicu, borili smo se 40 minuta, dali sve od sebe. Sjajno smo otvorili meč, poveli sa velikom razlikom, ali su promenili odbranu i nismo se snašli baš najbolje u nekim trneucima na tu njihovu zonu. Tavares je krenuo da dominira u reketu, što je doprinelo tome da se vrate u igru i da drže egal utakmicu do kraja. Imamo večeras i sutra da se smirimo, ohladimo glave i da vidimo šta možemo da doradimo do sledeće utakmice i onda damo sve od sebe da ostvarimo pobedu, da se ne bi vratili u Madrid na majstoricu", rekao je Danilo Anđušić posle utakmice.

Još jednom je pao rekord Evrolige sa posetom od 20.091, ali nisu crno-beli ovoga puta nagradili svoje pristalice. Nema sumnje da će pokušati da ih obraduju već za 48 sati u četvrtoj utakmici plej-of serije Evrolige.

"Naravno da nam je žao i sigurno da nam znači. Stvarno je bila sjajna atmosfera, neverovato je šta prave naši navijači i milion puta sam rekao da nam daju vetar u leđa i naravno nam je krivo kad ne uspemo da ih obradujemo. Većeras smo bili blizu cilja, ali daleko od toga da je bilo šta izgubljeno. Imamo sledeću utakmicu pred našim navijačima i imaju priliku još jednom da nas podrže u našoj areni".

Zbog suspenzije Matijas Lesor i Kevin Panter nisu mogli da pomognu ekipi, ali Francuz se vraća za sledeću utakmicu, dok će kapiten presedeti i narednu. Koliko će značiti povratak francuskog košarkaša u tim?

"Sigurno će nam mnogo značiti. Real Madrid ima veliki roster, njima ko god da igra, to su sve vrhunski igrčai, što su pokazali večeras. Nama će sigurno značiti Lesor u rotaciji pod košem i u duelu sa Tavaresom. Verujem da možemo do pobede u četvrtak i da završimo ovu seriju".

Da je neko košarkašima Partizana ponudio 2:1 posle tri utakmice sa Realom, sigurno bi prihvatili, ističe Anđušić.

"Verujemo u ovaj tim i ono što radimo, bez obzira koji je rezultat u seriji, verujemo da možemo da prođemo i ostvarimo cilj, što je najvažnija stvar. Daćemo sve od sebe da slavimo u četvrtak", zaključio je Danilo Anđušić.




tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetDanilo AnđušićMatijas LesorValter Tavares

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara