Brajant Danston (©Star Sport)
Brajant Danston (©Star Sport)

Danston i Efes nastavljaju ruku pod ruku i osmu godinu

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 10:54

Šampion Evrope odlučio da zadrži iskusnog centra

Delovalo je u jednom trenutku da će Anadolu Efes da napravi potpuni remont centarske linije, ipak je u međuvremenu odlučeno da se živoj legendi kluba ukaže novo poverenje. Evropski šampion objavio je da je potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Brajantom Danstonom čime je definitivno stavljena tačka na spekulacije da će Džoš Nibo pojačati konkurenciju pod košem.

Efes će svakako dovesti centra kao zamenu za Filipa Petruševa i prema dosadašnjim informacijama to će biti Ante Žižić čiji se potpis očekuje u narednim danima. Nibo je trebalo da dođe u slučaju da je prekaljeni dvostruki uzastopni šampion Evrope sa Efesom otišao, ali kako se dogodio preokret tako je ta operacija otkazana.

Izabrane vesti

03.00: (1,65) Boston (13,0) Golden Stejt (2,50)

Ergin Ataman je odmah posle odbranjene krune u Evroligi rekao da najstariji prvotimci ne moraju nužno da napuste klub i da će im biti ponuđeni novi ugovori. Krunoslav Simon je odbio tu mogućnost i odlučio da karijeru nastavi u drugom klubu, dok je Danston pristao na produžetak saradnje i verovatno ulogu rezerviste pored Tibora Plajsa i Anta Žižića.

Iako će u avgustu napuniti 36 godina, Danston je od velike važnosti za svlačionicu Efesa jer je igrač sa najdužim stažom. U klub je stigao leta 2015. iz Olimpijakosa i od tada je osvojio dve Evrolige, tri turska prvenstva, jedan nacionalni kup i tri Superkupa, a bio je i član druge petorke elitnog takmičenja 2017. godine. Odavno ima epitet jednog od najboljih defanzivaca u evropskoj košarci, zbog čega je po dva puta zvanično nosio ovo priznanje, uz još toliko nagrada za najboljeg blokera. Prošle sezone odigrao je 61 meč za Efes uz prosečno 19,7 minuta na parketu, te 7,4 poena, 3,6 skokova i gotovo jednu blokadu.

Efes je već doveo veliko pojačanje u liku Vila Klajburna, čeka se razrešenje statusa Vasilija Micića, kao i Žižićev potpis. Šejn Larkin je nedavno produžio ugovor na još dve godine.


tagovi

Brajant DanstonAnadolu EfesEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara