Dejan Davidovac i Nikola Ivanović (©Starsport)
Dejan Davidovac i Nikola Ivanović (©Starsport)

Davidovac: Fizički se trošimo, ali navikli smo; Ivanović: Da držimo nivo u oba smera bez ozbira na ishod

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 14:28

Košarkaši Crvene zvezde Dejan Davidovac i Nikola Ivanović govorili za medije pred put u Moskvu

Posle pobede nad Žalgirisom u Štark areni, košarkaše Crvene zvezde u okviru duplog kola čeka već u petak čeka gostovanje u Moskvi. Tačno 48 sati nakon susreta sa litvanskim šampionom, crveno-beli ukrštaju koplja sa prvakom VTB lige i jednim od najboljih evropskih timova već dugi niz godina. Svoja očekivanja pred meč izneli su i prvotimci srpskog šampiona Dejan Davidovac i Nikola Ivanović. Ističu da će uraditi sve da ostvare što bolji rezultat u domu Armejaca.

Petak, 19.00: (1,10) CSKA (23,0) Crvena zvezda (7,50)

Izabrane vesti

Davidovac smatra da je CSKA možda i najbolja ekipa u Evropi u ovom trenutku. Moskovljani su sezonu u elitnom takmičenju počeli porazom od Olimpije Milano, ali su vrlo brzo preokrenuli situaciju trijumfima nad Anadolu Efesom i Zenitom.

"Kao i svake godine, oni su među glavnim favoritima. Dobra ekipa, u ovom momentu možda i najbolja. Sigurno da nas čeka teška utakmica i daćemo sve od sebe da pokušamo da ih pobedimo. Utakmica protiv Žalgirisa će poslužiti kao dobra uvertira za nastavak. Duplo je kolo, idemo raspoloženi i očekujem dobru utakmicu", izjavio je Davidovac.

Zvezda je sezonu počela sa brojnim kadrovskim problemima, a ni raspored joj nije išao naruku. Sudar sa Moskovljanima biće joj četvrta utakmica u osam dana...

"Težak je raspored, kad se ubaci duplo kolo teško je i sa ABA ligom. Igra se na dva dana, ali smo manje više navikli. Imamo problema sa povredama, što nas prati od početka sezone, ali trudimo se da to nadomestimo i spremni dočekujemo ovaj period".

I Davidovac je bio među grupom igrača koja zbog povreda nije bila na raspolaganju treneru Dejanu Radonjiću na startu sezone. Prvi meč odigrao je protiv Budućnosti u drugom kolu ABA lige i polako traži svoj ritam.

"U jednom trenutku je dosta nas bilo odsutno. Svakako da je teško, fizički se dosta trošimo, pogotovu kad je ovakav ritam. Ja se dobro osećam, oporavio sam se, a bio sam odsutan duže vreme. Jedva čekamo da se svi vrate i biće nam, naravno, mnogo lakše".

Za razliku od krilnog košarkaša, Ivanović je odradio kompletne pripreme sa Zvezdom i sezonu počeo na impresivan način. Postao je jedan od najboljih debitanata u novijoj istoriji kluba, ali je od susreta sa bivšim klubom iz Podgorice ušao u kontra ritam.

"Želim da uđem u neku rutinu. Ne uspevam da pronađem još pravi ritam. Moj zadatak je međutim da uradim sve što mogu da ekipa pobeđuje i igra dobro".

Crnogorski košarkaš ističe da je pred gostovanje u Moskvi za Zvezdu najvažnije da kvalitetno odigra u oba pravca, bez ozbira na to kakav bude bio krajnji rezultat.

"Izuzetno naporan i težak raspored. Uspeli smo da odigramo vrlo kvalitetno sinoć. Protiv CSKA je takođe ključna stvar da držimo kontinuitet dobre igre, bez ozbira na krajnji ishod meča. Bitno je da u oba pravca držimo izuzetan nivo".

Kadrovska situacija se popravlja, a Ivanović ističe da stvari idu u pravom smeru.

"Generalno je loše, skupljamo se i sastavljamo. Dosta igrača igra na pozicijama na koje nisu navikli, ali to smo prihvatili. Mogu da kažem da stvari idu u dobrom smeru i da svako pruža više nego što je možda i realno".

Zvezda u petak gostuje u Moskvi, a već u nedelju u Beogradu dočekuje Cedevita Olimpiju. Ivanović tvrdi da je pobeda nad sastavom iz Ljubljane imperativ, posle lošeg izdanja u Laktašima.

"Posle dve vrlo teške utakmice u Evroligi i lošeg izdanja u ABA ligi, pod moranjem je da se Cedevita pobedi. Pogotovu jer je na domaćem terenu. Oni su takođe izgubili od FMP-a prošlu utakmicu i pokušaće da iznenade u Beogradu, znajući da smo mi igrali dve utakmice tokom nedelje".


tagovi

KK Crvena zvezdaDejan DavidovacNikola IvanovićEvroligaKK CSKA Moskva

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara