Dejan Davidovac (©Starsport)
Dejan Davidovac (©Starsport)

Davidovac o Litvancima: Brzo im ide lopta, u dobrom su naletu, fizički će biti teško

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 11:56

Uoči četvrtfinala Mundobasketa...

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Sve do sada ide kako treba, sada možda i ključna utakmica na Mundobasketu. Četvrtfinale se svakako ne može nazvati neuspehom, polufinale bi već bilo – veliki uspeh. A na putu do tamo Litvanija, osokoljena pobedom protiv Amerike. Više se nema prava na grešku...

Izabrane vesti

Spremni smo za to, znali smo da će u jednom trenutku do toga doći. Očekuje nas teška utakmica protiv izuzetnog pritvnika. Oni su u dobrom ritmu posle jučerašnje pobede. Čeka nas pre svega fizički teška utakmica, Litvanci su uvek nezgodni. Daćemo sve od sebe“, smireno odgovara Dejan Davidovac, koji je u sudaru sa Dominikanskom Republikom zaslužio i pohvale selektora zbog toga kako je čuvao Karla Entoni Taunsa.

Dobar je igrač, opet je dao 25 poena, tako da... Šta zna, zadovoljan sam celokupnim izdanjem, koliko smo poena dali, zadovoljan sam trenutnom formom, time što smo dobro odgovorili posle poraza od Italije“.

No, to je prošlost, budućnost je Litvanija, koja je čak sebi mogla da dozvoli i da izgubi od SAD i da onda ode na Italiju. Davidovac ipak odmahuje rukom na internet priče da je „birala“ Srbiju za rivala.

Ne verujem iskreno u to. Gledali smo ih u svlačionici, znaš kako... Velika je motivacija igrati protiv Amerike, oni su ipak prvi favoriti. U dobrom su naletu Litvanci, nisu kalkulisali“.

-----

Ti se pitaš za četvrtfinale! Podseti Mozzart Bet Instagram stranicu i predloži sledeći izazov i zaradi.

-----

Uostalom, dali su 110 poena Amerikancima?

“Igrali smo na dosta turnira, imaju dosta iskusnih igrača, Evroliga, NBA... Znamo njihove prednosti. Protiv Amerike su dobro šutirali, brzo im ide lopta, imaju veliko samopouzdanje, očekujem da tako bude i protiv nas. S druge strane, mi moramo da igramo dobru odbranu kao u nekom prethodnom periodu. Fizički da odgovorimo na njhovu igru“.

I da sprečimo njihov šut?

Svakako, oni su po tome poznati već godinama“.

Za kraj, da li je ekipa uspela da prebrodi i vest oko zdravstvenog stanja Boriše Simanića, jer nema sumnje da je to uticalo na Orlove?

Uticalo je i utiče i dalje. Nadam se da će biti dobro. Ne znam šta da kažem. Informišemo se koliko možemo, doktor ga posećuje... Loše je to što mu se desilo. Svi smo tu uz njega, pogodilo nas je sve“, završava Davidovac.



tagovi

Dejan Davidovackošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara