Markus Smart (©AFP)
Markus Smart (©AFP)

Defanzivna petorka NBA: Džekson za bod ispred Adebajoa, tu su i Janis, Gober, Smart i Bridžis

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 11:42

U drugoj postavi uz centra Majamija i Džru Holidej, Matis Tajbul, Robert Vilijams i Drejmond Grin

NBA je objavila rezultate glasanja za najbolje defanzivne petorke. Defanzivac godine Markus Smart predvodi prvu, a uz njega su i drugi u glasanju za individualnu nagradu Mikal Bridžis, po šesti put zaredom Rudi Gober, Janis Adetokunbo i po prvi put Džeren Džekson iz Memfisa.

Bek Bostona je dobio 198 poena (99 glasova za prvi tim) da bi po treću put bio uvršten najbolji odbrambeni tim najjače lige na svetu. Bridžis je dobio 193 boda (95 glasova za prvi tim) i prvi put je u idealnoj petorci.

Izabrane vesti

Očekivano se i trostruki osvajač nagrade za defanzivca godine Gober našao u pet najboljih, dok je i Adetokunbo nastavio tradiciju, pa je po četvrti put zaredom deo defanzivne petorke. Debitant je Džekson koji je oduševio partijama u dresu Grizlisa, jednog od timova sa najboljim defanzivnim rejtingom u NBA.

Košarkaš tima iz Tenesija je dobio tek bod više od Bema Adebajoa koji je treći put u 10 najboljih. Uz je u drugoj petroci Džru Holidej (četvrti put), kao i Matis Tajbul koji je ponovio uspeh iz minule sezone. Po prvi put je ovo priznanje dobio Robert Vilijams iz Bostona, uz Smarta glavna defanzivna snaga Seltiksa. Videlo se i u plej-ofu koliko je snažni centar bitan za četu iz Masačusetsa. Drejmond Grin je poslednji član druge petorke, a po sedmi put je deo najboljih defanzivnih timova NBA lige. U sezoni 2016/17 poneo je i titulu Defanzivac godine.



tagovi

Markus SmartRudi GoberJanis AdetokunboBem AdebajoDžeren DžeksonDrejmond GrinDžru Holidej

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara