Dejan Bodiroga (©Dragana Stjepanović)
Dejan Bodiroga (©Dragana Stjepanović)

Dejan Bodiroga: Odluka o Zvezdi i Partizanu u Evroligi do kraja juna

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.05.23. | 19:28

Prvi čovek elitnog takmičenja govorio o Fajnal foru u Kaunasu, ali i budućnosti srpskih klubova

Partizan Mozzart Bet je bio na korak do plasmana na Fajnal For, Crvena zvezda na pragu plej-ofa u konkurenciji kakva, čini se, dosad nije viđena u Evroligi. Postoje najave da će Srbija i naredne sezone imati dva člana u Evroligi, ali ništa još nije potvrđeno.

U razgovoru za Sport klub, pred finale u Kaunasu, predsednik Evrolige, Dejan Bodiroga, otkrio je kada bi sudbina srpskih klubova na najvećoj kontinentalnoj pozornici mogla da bude poznata.

Izabrane vesti

"Imali su izuzetno uspešne sezone, oba kluba. Partizan bio bliuzu Fajnal fora, Zvezda blizu plej-ofa. To je veliki plus za Evroligu, da se iz Beograda i Srbije šalje takva slika. Svake nedelje između 25.000 i 30.000 ljudi koji gledaju Evroligu. Postoje dobre šanse za budućnost i bila bi velika stvar da uvek imamo dva kluba iz Beograda, ali videćemo do kraja juna", istakao je Bodiroga.

Govorio je i o celokupnoj sezoni, kao i organizaciji završnog turnira u Žalgirio Areni. Kaunas je prvi put dobio privilegiju da bude domaćin Fajnal fora.

"Dolazimo iz jedne veoma uspešne sezone. Ligaški deo je bio fantastičan, zanimljiv, kao i plej-of. Kuliminacije je Fajnal for. Orgnaizacija je odlična, prodali smo karte u pet sati, Fan zona je izuzetno uspešna i moram da se zahvalim domaćinima. Prvi put organizuju Fajnal for, ali su mnogo profesionalni i odradili su veliki posao", dodao je Bodiroga.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanEvroligaDejan Bodiroga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara