Dejan Todorović (FIBA BCL)
Dejan Todorović (FIBA BCL)

Dejan Todorović blizu Granade

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.08.22. | 14:52

Debitant u ACB ligi na pragu postizanja dogovora sa srpskim košarkašem

Posle Unikahe, Bilbaa, Mursije, Andore i Tenerifa Dejan Todorović je na pragu novog kluba u Španiji. Kako potvrđuje Ensestando, srpski košarkaš će postati novo pojačanje Granade.

Novajlija u ACB ligi je dosad angažovao samo Amerikanca iz Manrese Luka Meja, pa je jasno da ga očekuje puno posla do početka sezone. Poslednjih dana se pojavila priča da je klub zainteresovan za Todorovića. Pregovori su ubrzani i uskoro bi sve moglo da bude ozvaničeno.

Izabrane vesti

Portal Ideal prenosi i da je za potpis srpskog košarkaša interesovanje pokazala i Fuenlabrada. Ipak, sastav za koji će i naredne sezone nastupati Dušan Ristić i Jovan Novak na kraju je odustao od te ideje i otvorio Granadi put ka Todorovićevom potpisu. To je potvrdio i jedan od zvaničnika kluba iz Fernando Martin dvorane.

Todorović je branio boje Srbije tokom junsko/julskog prozora i nosio dres reprezentacije u mečevima sa Belgijom i Letonijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Nije ipak uvršten na spisak Svetislava Pešića za predstojeći Evrobasket, te će biti u mogućnosti da se priključi novom klubu od starta priprema za predstojeću sezonu. Granada će prvu prozivku obaviti 15. avgusta (lekarski pregledi zakazani su za 12. avgust).

Za Granadu je dobro i što je Todorović nekoliko godina proveo i u omladinskoj selekciji Unikahe, pa zauzima pozicija igrača koji je treniran u Španiji. To debitantu u elitnom rangu španske košarke otvara mogućnost da angažuje još makar jednog igrača van Evropske unije.





tagovi

Košarkaški transferiFuenlabradaDejan TodorovićGranadaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara