Dejan Todorović (©MN Press)
Dejan Todorović (©MN Press)

Dejan Todorović: Sad sam slobodan igrač, navikao sam na Španiju, na Tenerifama sam se i za Božić kupao

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.06.22. | 14:47

Reprezentativac Srbije o predstojećim utakmicama sa Letonijom i Belgijom, uspešnoj sezoni, trofeju...

Velike prepreke je preskakao Dejan Todorović tokom poslednjih godina. Njegov put zbog povreda nije bio nimalo jednostavan, ali nije mu preostalo ništa drugo nego da se izbori sa izazovima i vrati na teren još jači. Sve je to arhivirano kao ružna prošlost...

Iza njega je najuspešnija sezona u dresu Tenerifa, a ispred dve važne utakmice u opremi sa nacionalnim grbom.

Izabrane vesti

Imao je selektor košarkaša Svetislav Pešić veoma zahtevan zadatak kada je sklapao spisak. Neće imati najjači sastav na raspolaganju, ali svakako da se pobede očekuju i od kombinovanog tima koji je trenutno na okupu.

Ovo je vreme kada bismo bili sa porodicom i odmarali se. Ali, situacija je takva kakva je. Igrači koji nisu imali nekih planova i završili su sezone, ne dođe im loše da malo treniraju i budu u ritmu. Uvek je dobra stvar biti sa drugarima i igrati za svoju državu. Sa Karijem pre nisam radio, a nadam se da ću sada imati dobru šansu da ga upoznam", kaže Dejan Todorović za Mozzart Sport. „Kad su ovakve situacije očekivano je da dođemo mi navodno malo mlađi, koji nismo u NBA i evroligaškim ekipama da pomognemo koliko možemo. Bilo je i meni malo čudno, ali šta da se radi... Ja sam prilično spreman, ali nisam znao da li će me zvati... Nisam očekivao jer nisam znao da li će se odazvati košarkaši iz NBA, da li će iz Evrolige... Ali, kako se sezona malo odužila, logično je bilo da dođem i da pomognem. Sedam dana sam bio na odmoru, pa sam imao neke obaveze, a onda su mi javili da treba da dođem na trening“.

Todorović na treningu reprezentacije (©Starsport)Todorović na treningu reprezentacije (©Starsport)

Prvi duel reprezentacije će igrati 30. juna u Rigi protiv Letonije, a drugi je na programu 3. jula u Nišu sa Belgijom.

"Pokušavamo malo da se uvedemo, da prenesemo naša osećanja – kako fizičko, tako i mentalno, da znaju kakav način treninga možemo da odradimo. Spremamo se za prvu utakmicu protiv Letonija. Poznajem mnogo njihovih igrača, sigurno da će biti teško... Znamo na koji način oni igraju. Prepoznatljivi su po šutu spolja, to je jasno kao dan. Ako imaju veče, onda je mnogo teže da se igra protiv njih. Ali, radimo na tom defanzivnom delu i nadam se da ćemo se spremiti dobro i odigrati našu igru. Oni su rekli da će biti u punom sastavu, videćemo da li će se svi odazvati ili je to taktička izjavljeno. Mada, ko god došao može da šutne spolja, tako da je to glavna neka karakteristika".

Odlučili su u KSS da nacionalni tim ovog puta ne igra domaću utakmicu u glavnom gradu...

"Nikada nisam igrao u Nišu. Sa nekoliko poena razlike smo izgubili prvi susret sa Belgijom, tako da pred našom publikom ne bi trebalo da bude problema da ih dobijemo uz podršku sa trbina... Treba da prenesemo svih šest bodova, ako je ikako moguće. Fokus je više na Letoniji, zato što je teža utakmica i u gostima".

Dejan je klupsku sezonu završio 31. maja kada je njegov tim izgubio u četvrtfinalu ACB lige od Huventuda.

"Ove godine je stvarno bilo lepo. Osvojili smo taj evropski trofej u FIBA Ligi šampiona, što se prvenstva tiče završili smo peti. Mislim da smo imali baš dobru sezonu. Sad sam slobodan agent, ne znam još ništa... Opcije u Španiji uvek imam, ali očekujem da bude nešto što se meni sviđa".

Sa Tenerifa je u koferima poneo sijaset pozitivnih utisaka.

"Specifično je bilo tamo, veoma lepo. Ja sam generalno navikao na Španiju. Jeste malo daleko, kad su u pitanju putovanja. Ali, kvalitet života je sjajan. Temperatura stalno oko 25 stepeni... Ja sam se za Božić kupao", uz osmeh je završio Todorović.



tagovi

Dejan Todorovićkošarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara